Táborozni jó!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 
Szülőkategória: Hírek
Kategória: Iskola
Utoljára módosítva 2014. július 22. (kedd) 18:31
Publikálva: 2014. július 22. (kedd) 04:30
Írta: Horváth László
Találat: 1981

Táborozni jó!

116 gyereknek már jól telt a nyári szünidő

Nyár, hőség, vízpart és vakáció. Ha ezt a négyet összeadjuk, akkor az egyenlőségjel után egyetlen rövid mondatot írhatunk: Táborozni jó! A mezőfalvi gyerekeknek is jutott lehetőség a nyári kikapcsolódásra. Hol, merre jártak eddig – erről készítettünk egy összefoglalót.

Hamar megkezdődött a nyári vakáció a mezőfalvi gyerekek számára. Mindjárt a tanév végén indult egy csoport az ausztriai Tirolba. A német nemzetiségi oktatásban résztvevők nyelvi táborában 42 tanuló csiszolhatta autentikus környezetben a német nyelvi tudását. A június 16-21-ig tartó utazáson Stánzách után több ausztriai helységgel is megismerkedtek. Az önfinanszírozású úthoz szülői támogatás mellett pályázat útján a gyerekek is hozzájárultak, ami még értékesebbé tette számukra a kirándulást. Remek hangulatban, sok tapasztalattal tértek haza – tájékoztatta lapunkat Hajas Györgyné pedagógus, az út szervezője. Szintén a hegyeket választotta úti célul a 3.a osztályfőnökének, Ványi Gáborné szervezésében 26 gyerek és kísérőik. Pomáz-Csikóváralja szolgált remek nyári kikapcsolódásként.

A következő csoportok hazánk gyöngyszemét, a Balatont szemelték ki vakációs céllal. Június 29-től július 4-ig a fonyódligeti Erzsébet táborban 20 fociszerető diák üdülhetett. A labdarúgó tábor Vincze Ottó többszörös magyar válogatott vezetésével zajlott, aki délutánonkénti két órás edzéseket is tartott. Sok-sok játékos program mellett szívesen vették a gyerekek a tréninget, így mindenkinek szép emlék marad a focitábor – kaptuk az információt Tórizs Attila testnevelő tanártól. Szintén a Balaton partját választotta a nyári hőség ellenszeréül az a 30 diák, akiknek a híres zánkai táborban jutott nyaralási lehetőség. Az alapfokú művészeti oktatás szobrászat tanszakos tanulói – kiegészülve néhány példás tanulmányi eredményt felmutatóval – július 13-18-ig öt napon keresztül ismerkedhettek a kézműves foglalkozások különleges fortélyaival.

(A képeket Barta Mónikától kaptuk. Köszönjük!)

Barta Mónika táborszervező így foglalta össze az öt nap történetét:

- Gondosan előkészített, játékos programok áradata közül választhattunk, így fedeztük fel a táborismereti vetélkedőn a 306 focipályányi területet. Papírmerítés, agyagozás, gyertya és papírvirág készítés, textilrajzolás, festés rejtelmeivel ismerkedtünk. Diák olimpián, táncházban próbáltuk ki magunkat. Nekivágtunk a 12 állomásos kalandparknak. Ki Mit Tud műsorban énekeltünk, plakátot készítettünk, és éjszakai bátorságpróbán a félelmeinket is legyőztük. Sok-sok pontgyűjtés mellett az Erzsébet-vetélkedőn a 2. helyezést szereztük meg, zárásképpen pedig az utolsó programon táncoltunk egy nagyot, amit még az eső sem tudott elrontani. Ez az 5 nap olyan együttlét volt, amelyre mindig is emlékezni fogunk, mert önfeledten játszhattunk és a rengeteg nevetésben éreztük, hogy mindenki fontos volt a másik számára! - összegezte a tábori történeteket Barta Mónika mezőfalvi pedagógus.

A beszámolók alapján ez a nyár is élményekben gazdag emlékekkel szaporítja a gyermeki évek képeskönyveit.