Két kitűnő programmal folytatódott a József-nádor-hét

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 
Szülőkategória: Hírek
Kategória: Mezőhír
Utoljára módosítva 2019. április 11. (csütörtök) 21:44
Publikálva: 2019. április 11. (csütörtök) 19:39
Írta: Horváth László
Találat: 192

Két kitűnő programmal folytatódott a József nádor-hét

Civil est és egy igazán különleges rendezvény, Prof. Dr. Csókay András idegsebész, agykutató előadása

Foto: Bán Balázs

Április 9-én, kedden "Mezőfalva civil szemmel" helyi szervezetek találkozójára került sor, ahol minden magát az eseményen képviseltető helyi formáció - vezetője által - egyfajta körképet adott saját háza tájáról, múltjáról és jelenéről. - számolt be internetes közösségi oldalán Bán Balázs mezőfalvi képviselő.

Foto: Horváth Lászlóné

 

Április 10-én, szerdán Prof. Dr. Csókay András idegsebész, agykutató, Prima Primissima-díjas, a Magyar köztársasági Érdemrend középkeresztjével kitüntetett orvos „Misszió az életünkben című előadását hallhattuk. a zsúfolásig telt Kiss Kálmán Művelődési Ház színháztermében.

Fantasztikusan közvetlen és szívbemarkolóan őszinte előadást hallhattunk a hit erejéről; mennyire fontos, hogy legyen egy stabil alapokon álló kapaszkodónk ebben a sivár világban, amely segít átlendíteni a csapásokon, a veszteségeken, a lelki és testi bajokon. Dr. Csókaynak volt ezekből nem kevés... Hitre van szükség ahhoz is, hogy megértsük és elfogadjuk ezeket. Hit nélkül lényegében mindez kezelhetetlenné válik, mint ahogy a mindennapi életünk egésze is... Nagyon elgondolkodtató volt ez a délután, a közönség nagy része percekig csak ült és nem mozdult a program végeztével... Egy biztos: ilyen jellegű eseményre szemlátomást nagy igény mutatkozik, úgyhogy a doktor úr segítségével egy kisebb névlista is összeállt már a következő előadásokra vonatkozólag. Ez utóbbi rendezvényről is Bán Balázs mezőfalvi képviselőtől informálódhattunk.