Mezőfalva: Remek versenyek a DAK Birkózó Kupán

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 
Szülőkategória: Hírek
Kategória: Sport
Utoljára módosítva 2017. április 25. (kedd) 21:41
Publikálva: 2017. április 25. (kedd) 13:26
Írta: Horváth László
Találat: 1298

További fotók a versenyről itt! >>>

Mezőfalva: Remek versenyek a DAK Birkózó Kupán

Legfontosabb, hogy a maguk elé kitűzött célokat teljesítsék

A Dunaferr SE birkózó szakosztálya a Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvánnyal és a Gurics György BDSE-vel közösen 2017. április 23-án, vasárnap 10.30 órai kezdettel rendezte a „DAK KUPA” Közép-magyarországi Diák I-II. és serdülő kötöttfogású területi egyéni bajnokságot a mezőfalvi általános iskola tornatermében.

A hangulatos, sportszerű megmérettetésen ezúttal is szépszámú versenyző, összesen 132 fő állt szőnyegre. A rendezvény megnyitójában Mátyás Gábor a Dunaferr elnöke üdvözölte a megjelenteket. Beszédében kiemelte, a jelenlévő ifjú sportolópalánták előtt bőven van még idő, hogy a végső célt elérjék, ami minden ilyen korú birkózó gyerek előtt lebeg, hogy felnőtt korban világversenyen, olimpián képviseljék majd hazánkat. Ehhez természetesen rengeteget kell tenni, ahogy ez a verseny is a sikeres sportpályafutást szolgálja – köszöntötte a tatami szélén álló versenyzőket Mátyás Gábor.

 

Szőnyi János a barceloniai olimpáról kapitányként a magyyar kötöttfogású válogatottal két arannyal tért haza. Vasárnap a mezőfalvi területi versenyen a diák és serdülő sportolókba öntött lelket.

 

A rendezvényen meghívott vendégként részt vett Szőnyi János mesteredző, aki 1992-ben a barcelonai olimpiáról szövetségi kapitányként két aranyéremmel jött haza a magyar kötöttfogású birkózó válogatottal. Szőnyi János biztosította a birkózó nemzedéket, hogy a gyerekeket nevelő mesterek a maguk által megszerzett, és elért tudást át tudják adni az utánpótlásnak. Reméli, és tudja, hogy a befektetett munka mindig meghozza az eredményt. Végezetül Szőni János jó versenyzést kívánt gyerekeknek és edzőiknek egyaránt.

 

 

A vasárnapi területi kötöttfogású birkózó kupán a Dunaferr sportolói az alábbi eredményeket érték el: 32 kg Góczán Barnabás III., 35 kg Gajzer Bálint I., 35 kg Rostás Arnold III. (Mezőfalva), Világh Ágoston V., 38 kg Takács Mihály III., Szentpáli Zalán V. Mezőfalva, 42 kg Berki Attila III., 38 kg  Angyal Márk III., 46 kg Takács Petra V., 50 kg Győri Viviána V.  Mezőfalva, 69 kg  Schrick Alina V.  Mezőfalva, 46 kg Angyal Szabolcs V., 54 kg Sebestyén Fábián V. Mezőfalva, 76 kg Sallai Sándor I., Paulusz András II.

 Csapatban pedig az alábbi sorrend született: 1. Ceglédi VSE, 2 Érdi Spartacus SE, 3. Sziget SC, 4. Monor SE, 5. Abonyi BC, 6. Dunaferr SE.

A mezőfalvi verseny fő szponzora a DAK Acélszerkezeti Kft. volt, valamint a rendező egyesület külön köszöni, hogy a mezőfalvi iskola helyet biztosított a versenynek!