23 | 05 | 2019
Főmenü
Események
May 2019
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Véletlen kép

Mezőhír

A térfigyelő kamera buktatta le a kukaborogatókat

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

A Piac téri kamera

Nem érdemes Mezőfalván randalírozni amióta üzembe helyezték a térfigyelő kamerákat. A település több pontján elhelyezett őrszemek nem először vannak segítségére a bűnüldöző szerveknek. Legutóbb két fiatal gyerkőc virtuskodását lehetett személyhez köthetően azonosítani. Remsei Tamás körzeti megbízott az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy nagyon hatékony és professzionális a rendszer. Az említett eset július 13-án, 16 óra 42’-kor történt. A srácok még körül is néztek, nem látja-e őket valaki – pechükre látták!

A térfigyelő kamerák felvételeit visszanézve tökéletesen azonosíthatóak voltak az elkövetők. Mivel a fiúk kiskorúak, így a szülőkkel elbeszélgetve lehetet rendezni az ügyet. A polgármesteri hivatal sem indít eljárást a gyerekek ellen, de az alapos fejmosást nem úszták meg. Az ügy ezzel lezárult.

A térfigyelő kamerákkal kapcsolatban Remsei Tamás még azt is elmondta, hogy olyan nagyfelbontású képet kapnak a kameráktól, amivel vita nélkül lehet bizonyítani az elkövetők személyét. Ráadásul a berendezések a nap 24 órájában működnek. A kamerák 360 fokban látnak, és egy perc alatt fordulnak meg saját tengelyük körül, közben többször is pillanatfelvételt készítve. A faluban közlekedő autók rendszámának azonosítása sem probléma, és az éjszakai üzemmód sem okoz gondot. Szintén a kameráknak köszönhetően volt megfigyelhető, hogy július 14-én hajnali 2 óra 21 és 23 perc között a Fehérvár úti buszmegálló üvege szinte magától robbant szét. Ember a közelben nem volt. Valószínűleg feszültség okozta a törést, amire a megálló mellett elhaladó autók is rásegíthettek a légnyomással.  Itt a Piac téri és a Szent István utca elején lévő kamerák képeinek visszanézésével lehetett kideríteni, mi is történt valójában.

Mezőfalván nem régen helyezték üzembe a térfigyelő rendszert. A közeljövőben a meglévő kamerákhoz további berendezéseket csatolnak. A többmilliós pályázaton elnyert fejlesztés már dolgozik a pénzéért… Tegyük hozzá – sajnos!

Horváth László

 

Share