29 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám
Cikkekről

TÉMA: Kutyatámadás az iskolában! Két súlyos és egy könnyebb sérült!

Kutyatámadás az iskolában! Két súlyos és egy könnyebb sérült! 9 éve 5 hónapja ezelőtt #776

  • csardas2
  • csardas2 profilkép
  • Nem elérhető
  • Adminisztrátor
  • Hozzászólások: 94
  • Karma: 0

Kutyatámadás a mezőfalvi iskolában! Két súlyos és egy könnyebb sérült!

Egy gyerek egy pedagógus és egy takarítónő a sérültek között. Az iskola vezetése felkérte a Mezőhírt, hogy tegyen közzé pontos információt a délután történtekről.

Kutyatámadás a mezőfalvi iskolában! Két súlyos és egy könnyebb sérült!

Egy gyerek egy pedagógus és egy takarítónő a sérültek között.

Az iskola vezetése felkérte a Mezőhírt, hogy tegyen közzé pontos információt a délután történtekről.

Két súlyos és egy könnyebb sérüléssel járó kutyatámadás történt kedden délután a mezőfalvi iskola udvarán – kaptuk az információt Horváth Lászlóné igazgatóhelyettestől:

- A napközis gyerekek az ebéd utáni levegőzést követően az udvarról indultak vissza az iskola épületébe. Vonulás közben az intézmény közelében elszabaduló nagytestű kutya elkapta a hátul álló 3. osztályos fiú vádliját. A segítségére siető tanítónő – magára vonva a kutya figyelmét – megakadályozta, hogy az eb tovább marcangolja a gyerek lábát. A fiú kiabálására több felnőtt is érkezett az épületből, akik különböző eszközökkel próbálták a kutya figyelmét elvonni. A fiú sikeresen bemenekült. A tanítónő könnyebb sérülések árán szintén bemenekült az iskolába. Közben a napközisek berohantak a főépületben lévő igazgatóhelyettesi irodába segítségért. A riasztásra az egyik igazgatóhelyettes a közelben lévő takarítónővel - kézben két seprűvel - azonnal az udvarra futott, mert nem tudták, hogy már nincs gyerek az udvaron. A kutya azonban még ott volt, és rátámadt az érkezőkre. A két ember közül a technikai dolgozó járt rosszabbul, súlyosan, több helyen megharapta a kutya.

Az iskola vezetői értesítették az illetékeseket – körzeti orvost, mentőket, polgármestert, rendőrséget, a gyermek édesanyját, a tankerületet – és nem engedtek ki senkit az épületből, amíg a kutya szabadon volt. a segítség megérkezéséig a padagógusok látták el a sérülteket. A kiérkező rendőrök már a gazda által megkötött ebet találták. A sérültek közül a takarítónő és a tanítónő hazajött. A gyermek még kórházi ellátásban részesül – tájékoztatta lapunkat Horváth Lászlóné igazgatóhelyettes.

A Mezőhír információja szerint a hatósági állatorvos először 14 napos karantént javasolt, de 90 nap is lehet belőle Székesfehérváron. Súlyosbítja a helyzetet, hogy az ebnek semmilyen oltása és papírja nem volt. A kutya gazdája ellen rendőrségi eljárás indult gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés ügyében.

Az iskolavezetés köszöni az eset kapcsán résztvevők rendkívül gyors és szakszerű segítségét!

Horváth László

 

Cikk olvasása...
HL
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Kutyatámadás az iskolában! Két súlyos és egy könnyebb sérült! 9 éve 5 hónapja ezelőtt #777

  • József
  • József profilkép
Ez egy nagyon sajnálatos eset.
Tisztelet mindazoknak az iskolai dolgozóknak, akik saját testi épségükkel veszélyeztetésével igyekeztek a gyerekeket védelmezni!

Ugyanakkor "RÉS A PAJZSON" helyzet lehet az iskola köröl, hiszen a közoktatási törvény szabályozza, az iskolák zártságát.

Ahol a kutya bejutott, ott elvileg bármi és bárki más más is, minden kontroll nélkül.
Sőt, az iskola területét azon a helyen, ahol a kutya bement, iskolás gyermek is elhagyhatja, engedély nélkül.

Ezt azt gondolom, meg kell oldani, az iskolát biztonságossá kell tenni.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.176 másodperc