23 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Advent fénye még soha ilyen szépen nem ragyogott.

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

A köszöntőt követően a Polgármesteri Hivatal dolgozói énekeltek karácsonyi dalokat

További képek  a mezőfalvi ünnepségről itt! >>>

 

Mezőfalva, Baracs, Kisapostag, Nagyvenyim: Advent fénye még soha ilyen szépen nem ragyogott.

Csak egy pici gyertya lángja, mégis milliók szívét melegíti

Bensőséges hangulattal és nívós kulturális műsorokkal zárult advent negyedik hétvégéje a városközeli falvakban. Ilyen sokan egyik évben sem mentek el az ünnepségekre.

Mezőfalván igazi különlegességgel kezdődött advent utolsó gyertyájának ünnepe. Felvezetésként Nagy Ferenc mondta el Ady Endre: Karácsony című versét, majd az óvónők és pedagógusok 25. jubileumi betlehemes játéka aratott óriási sikert a nézőkkel szinte csordultig telt katolikus templomban. A folytatásban a Piac téren felállított színpadon Márok Csaba polgármester mondott ünnepi köszöntőt. Beszédében kiemelte, a szeretetet nem a csomagokban és a feldíszített fán kell keresni, hanem a megértésben, az egymásra való odafigyelésben. A köszöntőt követően a Polgármesteri Hivatal dolgozóiból összeállt alkalmi kórus előadásával hangolódtak a mezőfalviak advent negyedik gyertyájának meggyújtására.

Baracson a Baracsi Barátság Nyugdíjas Egyesület hangolt advent negyedik gyertyájához

Négy településről készült képes összeállítás itt! >>>

Baracson a Barátság Nyugdíjas Egyesület karácsonyi dalaival kezdődött a hivatalos ünnepség a Faluház előtt létrehozott adventi koszorúnál és a felállított betlehemi applikációnál. A dalos formációt Várai Róbert polgármester beszéde követte, melynek legfontosabb mondanivalója a szeretetről és az elfogadásról szólt. Kérdésünkre, hogy a baracsiak a karácsony üzenetét át tudják-e menteni a hétköznapokra, Várai így válaszolt:

- Évről évre megtartjuk az adventi rendezvényeket. A látogatottság növekedése, ha kis létszámú is, de egyre inkább érzékelteti, hogy az elfogadás bevett részévé kezd válni Baracs hétköznapjainak.

A baracsiak falukarácsonyi rendezvénnyel zárták az ünnepváró negyedik napot.

Kisapostagon a Nőegylet kívánt boldog karácsonyt a falu bevezető szakaszán felállított ünnepi koszorúnál

Adventi körképünk folytatásában Kisapostagon kerestük a szeretet fényeit. Vasárnap 17 órakor a Nőegylet képviselőinek maroknyi csapata szorgoskodott a falu bevezető szakaszánál felállított koszorúnál. A négy gyertya lángjánál elmondott köszöntővel és karácsonyi dalokkal kívánt a civil szervezet kellemes ünnepeket a község lakosságának. Vasárnap esti barangolásunk utolsó állomásában a nagyvenyimiek készülődését látogattuk meg. A Kossuth Lajos Általános Iskola tornatermében Vargáné Kaiser KAtalin polgármester üdvözölte az ünneplő közönséget, majd a Fontana Női Kar karácsonyi koncertje, a Szent Cecília ének- és zenekar, és vendég előadókéntKegye János pánsípművész műsora zárta  anagyvenyimiek karácsonyi készülődését.

 

A Fontana Női Kar karácsonyi koncertjén szólót énekelt Jámbor Benedek

Share