23 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Fantasztikus Valentin-napi bál volt!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók itt! >>>

 

Fantasztikus Valentin-napi bál volt!

 

2024. február 17-én, szombaton ismét megtelt a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola tornaterme szülőkkel, rokonokkal, érdeklődőkkel, vendégekkel. A sokaság oka nem más, mint az iskola szülői munkaközösségének hagyományos februári Valentin-napi bálja, amely egyben a gyerekeket segítő jótékonysági rendezvény is. A terem falain elhelyezett nagy piros szívecskének egyetlen üzenete volt. Szeretni jöttünk, erre születtünk! És ugyan ezt hallottuk a gyerekektől is, továbbá ugyanezt tükrözte műsoruk is.  

                              

   

Mi úgy szeretnénk, ha a szeretet, a boldogság, a béke reménye égne mindenki szívében! – Ezzel a kívánsággal nyitották meg hagyományos Valentin-napi báljukat a mezőfalvi iskola diákjai. Talán nincs is ennél hitelesebb tolmácsolása a szeretet igényének, mikor gyermekeink hangján szólal meg, hogy ők mit is gondolnak a világról, mit szeretnének látni a környezetükben.

Mezőfalván a Petőfi Sándor Általános Iskola Szülői Munkaközössége szervezi a Valentin-napi bált, melynek egyik fő célja a szórakozás mellett az iskola tanulóinak támogatása.

Kisné Németh Anita a szülői munkaközösség elnöke a köszöntőben elmondta, hogy az egyik legnagyobb rendezvényük ez a bál, ahol nagyon sok segítséget kapnak. A munkaközösség nemes feladata a diákok, pedagógusok támogatása, a gyerekek közötti együttműködés erősítése, amivel közösségépítő munkát is végeznek. Bevételeikből elsősorban az osztálykirándulásokhoz járulnak hozzá, de ezen kívül segítséget nyújtanak a sport és művészeti oktatási csoportok munkájához. Örömmel vesznek részt különböző iskolai programokon, azok vendéglátásában. Az intézmény minden fontos közösségformáló eseményén jelen vannak. A Valentin-napi bál egyben arról is szól, hogy a nehéz, de kitartó oktatási, nevelési munka eredményét a szülők, rokonok, ismerősök számára is bemutathassák. A szülői munkaközösség céljainak elérésében nagyon fontos szerepet töltenek be az állandó támogatók, és az a példaértékű összefogás, ami a mezőfalvi közösséget jellemzi. A szombat esti rendezvény nem jöhetett volna létre ezek nélkül.

                              

Az összes fotó itt! >>>

Videó itt!    https://youtu.be/4dCDe2dAtBA?si=P-X_PTK2VpBWLeVv:

 

A köszöntőt követően szép gesztusként a felkészítő tanárok vehettek át ajándékot. A hivatalos percek lezárásával már a gyerekeké volt a főszerep. Néptánc, közös és egyéni énekes produkciók, valamint a végzős diákok legújabb táncos formációja bizonyította, hogy Mezőfalván magas szintű, de egyben gyermekközpontú oktatói, nevelői munka folyik. A gyerekek fellépése, ahogy sok éve hagyomány, ezúttal is a szülők és a diákok közös táncával zárult.

                       

Share