19 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Nagyvenyimi tárlatinvitáló: Corbisier Kim képeiből rendeztek kiállítás

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Corbisier Kim

Nagyvenyimi tárlatinvitáló: Corbisier Kim képeiből rendeztek kiállítást

A tehetség ujjlenyomatának hagyatéka – összegezhetjük a megnyitó utáni élményeket

Egy befejezetlen életút mozgalmas és művészileg kiemelkedően tartalmas pillanataiba kapunk bepillantást, ha február 3-ig felkeressük Nagyvenyimen a Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár földszinti galériáját. A fiatal alkotó örökül hagyott képei ma is érzelmeket felkavaró hatással van a látogatóra. Útkeresés, lázadás, a világ megértése sajátos művészi stílussal – ezekkel a gondolatokkal jellemezhetnénk legkifejezőbben a képek által keltett első benyomást. Az idei emlékkiállításon a községnek adományozott művekből húszat láthatunk.

Corbisier Kim 1985-ben Belgiumban született. Tinédzserként Nagyvenyimen élt és Dunaújvárosban tanult. Elsősorban képzőművész volt, de filmkészítőként és amatőr színészként is ígéretes tehetségnek tartották. – olvasható a kiállítás megnyitóján kihelyezett ismertetőn. Műveinek egy részét méltó helyre – fiatalkorának meghatározó helyszínére – Nagyvenyimnek adományozta nevelőszülője. A múlthét pénteki kiállítás megnyitójában Mogyorós Mária a község művelődési házának igazgatója vezette fel a 27 évesen tragikusan fiatalon elhunyt alkotó életútját. Az elhangzottakban kiemelést kapott, hogy a kultúra napja alkalmából rendezett kiállítás egyben üzenet is, hiszen minden kultúra, ami az emberek létezéséhez, életéhez, viselkedéséhez köthető. A kultúra tárgyi megjelenése pedig közvetítő eszköz, amivel gondolatokat, érzéseket közölhetünk a külvilággal. Corbisier Kim képeit nézegetve sokféle érzés kerítheti hatalmába a szemlélőt. Festményein több irányzat is megfigyelhető.

         

Fotók a kiállításról itt! >>>

Mozgalmas életképek, utcarészletek keltették fel leginkább a környezeti ingerekre aktívan érzékeny művészi kíváncsiságát. Technikái között megtalálhatjuk az olyan különlegességeket, mint az festményeken otthagyott ceruzarajzok és az ecsetvonások keveredését. Nagy hatással volt rá az utca emberének nyüzsgő világa, ahogy önmaga belső énje is a folytonos mozgásból táplálkozott. Corbisier Kim 2010-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán, mestere Halász András volt. 2008-ban Fundamenta – Amadeus Alkotói Ösztöndíjat, 2011-ben STRABAG Artawart International díjat nyert. Lendületes indulásában kiállított Budapesten, Moszkvában, Kijevben, Marseille-ben, szűkebb környezetünkben Dunaújvárosban és Nagyvenyimen is.

 

Share