19 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Kisapostag: A hely, ahol a művészetnek mindig aktualitása van

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

A helyi óvodások műsora szolgált hangulati kertként a kiállítás megnyitójához

További képek az eseményről itt! >>>

 

Kisapostag: A hely, ahol a művészetnek mindig aktualitása van

Rendhagyó tárlat. Az adományozás jegyében nyílott kiállítás a Skicc Művészeti Egyesület alkotóinak munkáiból kedden Kisapostagon. A településhez szorosan kapcsolódó alkotóműhely már harmadszor mutatkozott be a helyi közönség előtt. Ezúttal azonban nem egy szokásos tárlaton vehettünk részt, hanem olyan különleges eseményen, ahol a képkészítők értékes festményeiket adományozták az egyesületük és tágabb közösségük támogatóinak.

 

Kiszli Pál a falunapon nem tudta átvenni kitüntetését, ezért a kiállításon talált rá méltó módot Kisapostag Önkormányzata

 

A művészetnek mindig van aktualitása, mert örömet okoz – összegezhetik, akik részt vettek szeptember 26-án, kedden a Kisapostagi Község Kultúrházában megnyíló Skicc Művészeti Egyesület 2017. Nemzetközi Alkotótáborában készült művek bemutatóján. Az öröm kiváltképp aktuális, hiszen ahogy a megnyitóban Nagy Attila Kisapostag polgármesterétől és Melkovics János parlamenti titkártól, az egyesület támogató tagjától hallottuk, az állványokon és a falakon elhelyezett festmények egy részét a művészek jó szívvel ajánlották támogatóiknak és az általuk fontosnak tartott közintézményeknek. A Mezőfalvi Rendőrőrs képviseletében Suszter Tamás dunaújvárosi r. kapitány és Farkas Dániel őrsparancsnok három darabból álló kollekciót vehetett át. Szintén a Skicc alkotóműhely munkáit tudhatja magáénak a kisapostagi iskola és óvoda, valamint a műhely támogatásában kiemelkedően résztvevők. A tárlat felkonferálásában Melkovics János kiemelte, hogy „mély völgy” után talált otthonra az egyesület Kisapostagon.

Egy mecénás és értő környezet mindig inspiráló a művészek számára

 

Egy befogadó mecénás és az értő közönség közelsége mindig előremutató és inspiráló a művészek számára. Köszönetüket szeretnék kifejezni a kiállítással és a felajánlásokkal. A kiállítás hangulati invitálójában a kisapostagi óvoda gyerekei adtak remek műsort, majd a folytatásban az első festményt a falunapi átvétel pótlásaként Kiszli Pál a Kisapostagért Díj idei tulajdonosának adták át. A képeket október 3-ig láthatják az érdeklődők. A rendezvényen Pats József a Skicc alapítója is megjelent, aki elmondta, hogy jövőre ünnepli az egyesület 10. évfordulóját, mely alkalomból könyvkiadással is készülnek. A Kisapostagon bemutatott műveket legközelebb Dunaújvárosban a Klub Hotel épületében láthatják az érdeklődők.

Direkt vidám témájú, melegszínekkel elkészített alkotásokkat beszélünk meg - mondta a kiállításon megjelent Pats József a Skicc Művészeti Egyesület alapító tagja

 

Share