19 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Dunaújváros - Mezőfalva: Egy kiállítás képeihez

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Dunaújváros - Mezőfalva: Egy kiállítás képeihez

Ötödik alkalommal láthattuk az ifjú fotósok munkáit

Tehetség, érték és önmegvalósítás – talán ezekkel a kifejezésekkel jellemezhetjük az alkotó művészek, művészpalánták mindennapi megjelenési formáit. Sokan vagyunk sokfélék, tartja a mondás. A megállapítás alól a fotósok társadalma sem kivétel. Hétfő délután a dunaújvárosi Rudas Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium diákjai mutatkoztak be Szabad fotókiállítás címmel. Az ífjú tehetségek alkotásai között a mezőfalvi Turcsán Fruzsina nevét is megtaláljuk, aki nemcsak remek fotós, de háziasszony szerepben is jól vizsgázott.

A kiállításon számos más alkotó kiváló munkája mellett a mezőfalvi Turcsán Fruzsina nem kevésbé remek képeit is láthatjuk!

„Ne kérdezd tőlem, mit – miért fotózok – s fotóztam. De azt sem, honnan jöttem és merre tartok. Csak nézd meg jól a képeim! - a választ megkapod.” Pádár Sándor idézetét olvashatjuk hitvallásként a mezőfalvi kiállító Turcsán Fruzsina tablóján, aki egyben házigazdája is volt a rendezvénynek. Az ötödik alkalommal nagyközönség elé lépő fotós csapat ezúttal is remek alkotásokat tárt a látogatók elé.

Képek akiállításról itt! >>>

Rudas – Szabad fotókiállítás címmel hétfő délután az intézmény aulájában közel ötven fő előtt nyílt lehetőség diákok bemutatkozására. Somogyi Kata, volt Rudasos diák kezdte el a kiállítást 2012-ben. Grafika ágazaton tanult. A változatos témájú kiállítás minden évben új helyszínen látható. Az idei évben azonban a szokásostól eltérő módon több alkalommal is közönség elé kerül. Áprilisban a baracsi Faluházba, majd Mezőfalvára látogat a kiállítás. A tervek szerint Szegedre is eljut a fiatalok munkája.

„Mi, kiállítók, grafika, közgazdaság és informatika ágazaton tanuló diákok vagyunk, ám közös bennünk a fotózás szeretete. Mindannyian máshogy látjuk a világot, és szemléletünket szeretnénk mások felé is tolmácsolni.” - áll az egyik tablón olvasható ismertetőn. A kiállított alkotásokat nézegetve biztosak lehetünk, hallunk még róluk. Ha tehetik mindenképpen nézzék meg!

Középen a rendezvény háziasszonya a mezőfalvi Turcsán Fruzsina

Végezetül pedig álljon itt az alkotók névsora:

Mocsirán Tünde, Csókás Marcella, Kóhalmi Ildikó, Jónás Anett, Erdős Viola Turcsán Fruzsina, Novák Renátó, Nagy Péter

 

Share