25 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Baracs: Halomban áll a forgács – dolgoznak a művészek

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

További képek  atáborról itt! >>>

Baracs: Halomban áll a forgács – dolgoznak a művészek

Túl a háncsozáson

Hétfőn, kora délután nyitotta kapuit a baracsi iskola udvarán a fafaragó művésztábor. Néhány nap elteltével már kialakulóban lévő formákat láthattunk az alkotók szorgos keze nyomán. Szerdán meglátogattuk a művészeket, vajon hol tartanak?

Alaposan felborult a rend az intézmény udvarán. Amerre a szem ellát halomban áll a forgács, jelezve: itt bizony kemény munka folyik! Molnár Janó a kapuval szemközti helyet választotta telephelyül. Míg Janó a rönk nagyolását végzi, felesége Anita segít a minta továbbrajzolásában. Nehéz a feladat, a fával bizony meg kell dolgozni! Szerencsére van bőven gép is. A flex-re szerelt marókorong gyorsan és nagyokat harap a tölgybe, hogy később csak simítással kelljen finomítani. Baracs vezér jelölő szablyája készül. A történet szerint ősünk ezt szúrta le, mikor a területre érkezett. Néhány méterrel arrébb Ferenczi Gábor angyalt farag Samu Géza szobrász emlékére. Közben Nemes Ferenccel beszélik meg az aktualitásokat. A legnagyobb forgácskupacon azonban Nyitrai Misi ül. Stilizált családot formáz készülő faragványa.

   

                  Nyitrai Mihály alatt a legnagyobb a forgácskupac                                                                                Ferenczi Gábor és Nemes Ferenc

Szalmakalapban, szemüveggel, óriási lendülettel tolja a marógépet. Csak úgy röpköd a szilánk körülötte! Igyekeznie kell, mert alkotását 17-én állítják fel az orvosi rendelő előtt. Az iskola egyik termében is munka folyik. Kelemen Marián Éva fest egy képet. Férje Rohonczi István a háttérben csöndesen rajzolgat. Kopogásra egy cseppet sem jönnek zavarba. Sőt, nagyon kedvesen fogadják az érdeklődőt és szívesen beszélgetnek az érkezővel. Az épületben kanyarodva egyet Sahin Tóth Zoltánba is belebotlunk. Magántámogatóként már sokat segítette a művészeket. Most az ebédhez volt nem kevés köze – újságolta szintén az ellátásért felelős Medvegy Zsuzsa. A hétfői napon a még kérges rönkök mára sokat formálódtak. A mesterek bíznak benne, mindennel időben elkészülnek.

Kelemen Marián Éva alkotás közben

Share