22 | 06 | 2024
Főmenü
Események
June 2024
M T W T F S S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Hivatalosan is átadták a mezőfalvi PET palack feldolgozó üzemet!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Hivatalosan is átadták a mezőfalvi PET palack feldolgozó üzemet!

Mezőfalván új matematikai mértékegységet fedeztek fel. Ez az „egy négyzetméterre jutó államtitkárok sűrűsége: 3” mérőszám. És hogy miért volt ennyi államtitkár ilyen kis helyen? Erre az a világviszonylatban is kiemelkedő fejlesztési környezet a válasz, melyet Simon Lajos vállalkozó hozott létre PET palack feldolgozó üzemében.

Csütörtök délután hivatalosan felavatták a mezőfalvi PET palack feldolgozó üzemet. A tavasz óta teszt üzem módban működő termelőegységet magas rangú minisztériumi és a gyártáshoz kapcsolódó szakmai képviselet előtt vehette birtokba Simon Lajos vállalkozó, feltaláló.

Az átadás pillanatai itt! >>>

A szalagátvágást megelőzően az ünnepi beszédekben elhangzott, hogy a létesítmény az Európai Unió és a magyar kormány támogatásával valósult meg. A világviszonylatban is egyedülálló vállalkozás több ponton is példa értékű lehet a gazdasági nehézségekkel küzdő államok kitörési stratégiáiban. Nemcsak a létrehozott termékek, mint a különböző műanyag alkatrészek, pántoló szalagok, kútszűrő betétek, műanyag palackok, hanem az innováció is kiemelkedő szerephez jut ebben a tevékenységben. Több, saját találmánynak köszönhetően megvalósulhat az újrahasznosítható anyag teljes visszaforgatása, ami az egyik legnagyobb számban keletkező műanyag hulladék típus, a PET palack esetében óriási jelentőséggel bír!

A több mint fél milliárd Ft-ot képviselő beruházás technológiai fejlesztési pályázatok és magánbefektetők közreműködésével jöhetett létre, melyhez az ágazathoz kapcsolódó állami minisztériumok is jelentős hátteret biztosítottak. Az avatáson jelen volt L. Simon László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője. Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára. Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős helyettes államtitkára. Balás-Piri László, a Regionális Fejlesztési Holding stratégiai igazgatója, a felügyelő bizottság elnöke. Sebestyén Csaba, a Közép-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. vezérigazgatója. Ott volt Márok Csaba, Mezőfalva polgármestere, aki szintén jelentős eredménynek könyvelheti el az újabb foglalkoztatottságot. Várhatóan 30 fővel bővülhet a munkavállalók száma!

 

Képek az átadásról itt! >>>

Az üzemben folyó tevékenységről a Mezőhír tavasszal a tesztüzemelés folyamán készített egy mélyinterjút, melyet itt olvashatnak az érdeklődők!  Útban a világhír felé >>>

Share