20 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Mezőfalva: Vezeték nélkül a templom fala!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

 

Mezőfalva: Vezeték nélkül a templom fala!

2014 – ben beszéltek róla elsőként komolyan. Azóta három év telt el, de mint tudjuk: „Jobb későn, mint soha!” Régóta vártak rá a mezőfalviak, most jött el a pillanat - hurrá!

Az energiaszolgáltató hálózatfejlesztési munkálatainak köszönhetően kedden este már nem éktelenkedik az a ronda vezeték a mezőfalvi templom olddalánMint korábban beszámoltunk róla, a Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus templom felújítását nem lehetett befejezni az előbb említett vezeték miatt. A három oldalról gyönyörűen renovált, lefestett épület északi felén éktelenkedő kábelek eltávolítása után már nem lesz akadálya, hogy egyszer majd teljes terjedelmében megszépülhessen az épület.A Mezőfalván átutazók, de talán még a helyi emberek is bizonyára értetlenül szemlélték a templom befejezetlen külső megújulását. Télen még állványerdő borította, három oldal lefestése után viszont elbontották a vasszerkezetet. Akkor májusról szóltak az ígéretek, hogy a negyedik oldalról a munkát akadályozó villanykábeleket leszereli a szolgáltató. Nos, ha májusban nem is, de kis csúszással augusztus elején bizonyossá vált. A munkálatokról a múlt héten kértünk tájékoztatást.

Ilyen ronda kábelköteg akadályozta a fellújítást. A hivatalos tájékoztatóban szereplő szerda helyett már kedd este lekerültek a vezetékek.

A faluban több napon át komoly áramkimaradások tették próbára  alakosság türelmét a hálózatfejlesztési munkák miatt. Utólag talán elmondhatjuk, megérte!

- 2017. augusztus 8-án és 9-én, kedden és szerdán fogjuk ― az elmúlt héten már megkezdett ― Mezőfalva belterületén a kisfeszültségű hálózat átépítési munkálatokat befejezni. A látképet romboló és a templom renoválását akadályozó, templom falán lévő kisfeszültségű kötegelt légkábelt a szerdai napon fogjuk leszerelni – kaptuk a hivatalos információt a község áramszolgáltatójától. Hosszas tervezési előkészületi munka és engedélyeztetés előzte meg ezt a számunkra is fontos fejlesztést. A meglévő Piac téri transzformátor állomástól indult a két rendszerű vezeték az Egészségházig. Egy újonnan jelentkező teljesítményigénnyel összhangban átszerveztük az ellátási határokat, szakaszhatárokat módosítunk három transzformátor körzetben. A többlet teljesítményt igénylő részére új kivezetést építünk a már meglévő oszlopsoron. Új oszlopok elhelyezésére nem kerül sor, sőt oszlopot és hálózatot is bontunk el az átalakítás kapcsán. A polgármester kérésének is eleget téve bontjuk le a kötegelt hálózatot. A nagy melegre tekintettel áttekintettük, milyen módon lehetne a munkát átütemezni, vagy lerövidíteni. Egyeztetéseket követően arra a megállapításra jutottunk, hogy a munka pályázati kötöttségek miatt nem halasztható, így nem várhatunk a hűvösebb napok eljöttéig. A lakosságtól türelmet és megértést kérünk! Tudjuk, nem könnyű elviselni a nyári nagy melegben a villamos-energiaszolgáltatás hiányát, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb időre minimalizáljuk a kiesett időt – olvasható a Hírlaphoz eljuttatott levélben.

 

Az örvendetes hírrel megkerestük Kristofory Valter plébánost is, aki e hét hétfőjén a cikk szerzőjétől értesült először a kábelek levételéről. 2014-óta húzódó történet ez – mondta lapunknak. A renoválás folytatásához majd ismét pályázati források után kell nézni. Mindenesetre jelentős és örömteli a tény, hogy elhárult az utolsó technikai akadály is a felújítás befejezéséhez.

Frissítés: Kedden este már nem találhattunk kábeleket a templom falán. Egy nappal korábban lekerültek, mint ígérte a szolgáltató.

 

Share