16 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Fantasztikus és csodálatos!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fantasztikus és csodálatos!

Jótékony adakozások. Sokaknak lesz szép így a karácsony Mezőfalván! 

Rendkívül sikeres adománygyűjtési akciót szervezett a karácsony alőtti hetekben Mezőfalván a Szociális Családsegítő és Gyermekjóléti Intézmény. Az eseménnyel kapcsolatos tapasztalatokat Bán Balázs mezőfalvi képviselő foglalta össze. 

 

 

December 20-át mutatott a naptár, ezen a napon látogattam el Szociális Intézményünkbe. Azt tudtam, hogy az ottaniak által idén is megszervezett adománygyűjtési akció újra sikeresen zajlik, ám amit személyesen volt szerencsém megtapasztalni, az minden képzeletemet felülmúlta. Az a rengeteg játék, az a garmadával fekvő ruha, azok az egymás mellett álló műszaki cikkek, azok a dobozokban felhalmozódó élelmiszerek... Külön-külön is jelentős mennyiséget mutattak, ám mindezt együtt szemlélve különösen gigantikus volt a látvány. Kis túlzással mozdulni sem lehetett a házban. Ezeket a használati tárgyakat bizony mind-mind mezőfalviak adták össze. A tény egyszerűen fantasztikus! A mai embertelen világban meg aztán különösen... Sokaknak lesz szép így a karácsony Mezőfalván! Ebből az ámulatomból akkor léptem ki, és estem át egy másikba, amikor fül- és szemtanúja lehettem annak az örömnek, amit ajándékozáskor érzett-, és mutatott meg adományozott és adományozó. A szeretetnek és az örömnek ez egy olyan magas szintű tettenérése volt, amit ritkán lehet megélni. Könnybe lábadt szemek, mosolygó ajkak, egymást megérintő kezek jelezték, hogy már most ünnepnap van - az emberség, az egymásra figyelés, és a gondoskodás ünnepe!

    

 

Lehetetlenség felsorolni mindenkit, akik részt vettek ebben az adománygyűjtésben, olyan sokan voltak. Az összefogásban vállalkozások és szerveződések éppúgy szerepet vállaltak, mint az igen szép számot kitevő magánszemélyek. Nagy-nagy köszönet nekik! Mindazoknak, kik lényegében hagyományt teremtettek Mezőfalván az év végi segítségnyújtásból. Így aztán sokan megérezhették az ízét annak, hogy kapni nagyon jó - de adni is!

Álljon itt néhány kiragadott csodálatos példa a kavalkádból, melyek jól mutatják, hogy igen sokrétűen tett oda valamit Mezőfalva lakosságának egy jelentős része a képzeletbeli közös karácsonyfánk alá.

Az Iskolafejlesztési Alapítvány például januárban kiosztásra kerülő élelmiszer adományt adott gyermekes családok számára. Tehát nem ér véget a folyamat 2018 végén! A Limelog Kft. élelmiszer-adományt küldött 10 család számára. A Spar Áruház nem csupán most, hanem egész évben folyamatosan ellátta az Intézményt élelmiszerekkel. A 2. a osztály Márokné Szatmári Ilona tanító vezetésével nagyszerű karácsonyi műsort adott az intézményhez kötődő embereknek. Aztán december 24-én, most tessenek figyelni, halászlé vacsorára hívott 5 családot Kovács Ferencné Marika, aki a menü mellé egyéb ajándékokkal is kedveskedik a hozzá ellátogatóknak... És végül, de nem utolsó sorban idekívánkozik a „falu népe”, így egyben. Mezőfalva nagylelkű adományozóinak hosszú-hosszú sora...

 

Szociális Intézményünk dolgozói hihetetlen munkát végeznek egész évben, és év végén rátettek erre a mennyiségre még egy púpozott lapáttal. Boldogok e kezdeményezés sikere miatt, és ezt az érzést ők nagyon megérdemlik!

Bán Balázs

Share