24 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Hatalmas tűzzel raklapok és talpfák égnek a mezőfalvi vasútállomáson!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Óriási a hőterhelés a meggyulladt vasúti talpfák környékén. További képek itt! >>>

(Fotók: Horváth László/Dunaújvárosi Hírlap)

Friss! Még oltják a mezőfalvi vasútállomásnál keletkezett tüzet

A mezőfalvi önkéntes tűzoltóktól kapott információk szerint még hat szerkocsival oltják, hűtik a meggyulladt vasúti talpfa rakást. Jelenleg tartanak az utómunkálatok, melyben folyamatosan hordják a vizet és hűtik a tűzfészket. A környező területeken már rendben vannak. Most erőgépeket is várnak, hogy a fel, fel lobbanó izzó talpfakupacokat szétszedjék a hatékonyabb oltás érdekében. A helyszínen tartózkodó mezőfalvi önkéntes lánglovagok szerint éjfélig egészen biztosan eltartanak a munkálatok.

 

Hatalmas tűzzel raklapok és talpfák égnek a mezőfalvi vasútállomáson!

Több megye tűzoltó küzdenek a lángokkal, köztük a mezőfalvi önkéntesek is

Kettes kiemelt riasztás érkezett hétfő délután 13.30-kor a tűzoltóknak, hogy raklapok és talpfák égnek a mezőfalvi vasútállomáson. A helyszínre nagy erőkkel vonultak a tűzoltósági egységek.

 

A Katasztrófavédelem értesítőjében olvashatjuk, hogy összehordott raklapok és talpfák égnek hétfő délután a Fejér megyei Mezőfalva vasútállomásán, egy mintegy kétszázötven méter hosszú és két méter magas tömbbe rendezve. A helyszínre nagy erőkkel riasztották a sárbogárdi, a székesfehérvári, a paksi, az érdi, a solti, és pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrsök hivatásos tűzoltóit és a mezőfalvi önkéntes tűzoltókat, akik közös erővel, több oldalról támadva kezdték meg az oltást. A helyszínre tart a katasztrófavédelmi mobil labor is – áll az értesítőben.

A helyszínen nem hivatalos információkból azt is megtudtuk, hogy a vasúti vágányon a tűztől nem messze volt egy etanolt tartalmazó tartályszerelvény, melyben nagyjából tizenötezer tonna szesz lehetett, amit sikeresen eltávolítottak. Valószínűleg a tűz jó sokáig fog munkát adni a katasztrófavédőknek. Sérülésről nincs információnk. A környezetben és a tárolt talpfákban keletkezett kárt egyelőre megbecsülni sem lehet.

A faluba járnak vízért a tűzoltók. A mezőfalvi önkéntesek vizet vételeznek a Vörösmarty utcai tűzcsapból

 

 

Share