16 | 06 | 2019
Főmenü
Események
June 2019
M T W T F S S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Véletlen kép

Baracson két helyen is szuper hangulatban majálisoztak

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók a rendezvényről itt! >>>

A horgászok és vadászok családi eseményén azért a halfogsára is jutott idő

A május elseje a baracsi horgászoknak is különösen fontos időpont, mivel rendszerint ilyenkor tartják első közös, családi összejövetelüket. Az idei alkalommal azonban a vadászokkal kibővítve ültek a tópartra, illetve az asztalokhoz. Söregi József a Baracsi Horgász és Környezetvédő Egyesület vezetője jószívvel invitálta lapunkat is. Mint házgazda elmondta, hogy először rendeztek május elsején családi napot. A tagság kérésére alakult így, hiszen hol máshol majálisozhatnának a horgászok, ha nem a kezelésükben lévő tavon? Hetven ember szavazata alapján döntöttünk, és hogy jól tettük, arra az a közel nyolcvan, kilencven fős társaság a bizonyíték. Reggel a hagyományos lángossal fogadtuk az érkezőket. A nap többi részében beszélgetünk, horgászgatunk, és remekül érezzük magunkat. Sokan elhozták családtagjaikat. Nagy sikere van a petanque golyós játéknak is, ami bár nem kimondottan horgász felszerelés, de óriási lelkesedéssel dobálják a golyókat a fiúk, lányok. A kellemes időtöltésre a játékok mellett zene, és finom ebéd teszi fel a koronát. A napsütés meg külön ráadás – nyilatkozta a délelőtti látogatásunk alkalmával a horgász egyesület vezetője.

Kocsis Sándor fő szervező örül a jó időnek és a sikeres rendezvénynek

 

Szintén fantasztikusan jó hangulatban találtuk a civilek napjára sátrat építő embereket az apátszállási templomkert mögötti füves területen. Itt Kocsis Sándor önkormányzati képviselő fő szervezővel beszélgettünk.

- Ez a tizennegyedik év, hogy megszerveztük a majálist a civil szervezetek közreműködésével. Jelen van utcaközösség és a pályázatos fiatalok csapata, méhészek, cégek, intézmények dolgozói, alkalmazottai. Nagy célt nem tűztünk ki magunk elé, hiszen spontán zajlanak a dolgok. Ide önként jön mindenki. Különböző táncbemutatók, sportvetélkedők, zene, kötélhúzás és a megszokott szórakozási lehetőségek állnak a kilátogatók rendelkezésére. Jelenleg a pálinka verseny zajlik. Ha kellően jó nedűket vonultattak fel a jelentkezők, akkor lehet, hogy a legjobb táncos az idén a zsűrielnök lesz – tette hozzá cinkos mosollyal Kocsis Sándor a majális fő szervezője.

A baracsiak bár két helyen is majálisoztak, egy dologban egészen biztosak lehetünk. Akik részt vettek a rendezvényeken remekül érezték magukat.

Share