19 | 05 | 2024
Főmenü
Események
May 2024
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Szárnyakat adtak vágyainknak!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Képek a repülőnapról itt! >>>

 

 

Szárnyakat adtak vágyainknak!

Családi repülőnapon emelkedhettünk a felhők fölé

Július 6-án, szombaton hetedik alkalommal került sor a Baracs-Kisapostag Családi Repülőnapra. A több éve nagy sikerrel futó rendezvényre ezúttal is több ezren látogattak ki. A repülés és a rally sportok kipróbálása mellett rengeteg gyerekprogram, retro autó- és gépkiállítás, bűnmegelőzési tanácsadás, arcfestés, játszóház, továbbá étel, ital sátor állt a résztvevők rendelkezésére. Az egyik fő szervezőt Mezei Zsoltot kérdeztük a nap lényegéről, történetéről.

 

- Az együttlétről, a barátságról a családokról szól a mai nap. Ne csak otthon a négy fal között üljünk, hanem jöjjünk ki a szabadba. Nézzük meg a repülés csodálatos világát. Ismerjük meg a rally és az off-road élményt. Lássák meg a gyerekeink, unokáink, milyen volt a régi katonai élet és felszerelések. Milyen volt itt akkoriban a világ, hogyan dolgoztunk, és milyen volt az ország.

 

- Ma a repülés elérhető közelségben van az átlag ember számára?

- Sajnos még nem. A repülés az MHSZ korában sokkal elterjedtebb volt. és sokkal többen vettek részt benne. Mondhatjuk, több-százezres tagsággal működött. Most azért meghatározott szűk körben van a repülés világa. Pont ezt szeretnénk kibővíteni, hogy mindenki megtapasztalhassa, nem akkora tudomány, nem olyan úri huncutság. Ha belegondolunk abba, hogy a vitorlázógépre a pilótaengedély annyiba kerül, mint egy B vagy egy C kategóriás autóra való jogosítvány, akkor látható, hogy ez megszerezhető. Nyilván sokkal többe kerül a gépek fenntartása, karbantartása, de a cél elérhető. Ezt is szeretnénk propagálni a mai napon. Amint látható, a hetedik alkalommal is rengetegen választották hétvégi programnak a családi repülőnapot. Sokan most emelkednek a magasba életükben először. Látni a boldog arcokat a leérkezésnél. Ez nekünk bőven jó!

 

Szintén kiemelendő a családi repülőnapot nem profit orientált rendezvényként álmodtuk meg. Ebből mi egy vasat sem látunk, sőt, inkább teszünk a saját zsebünkből hozzá. Nagyon fontos számunkra, hogy a rendezvény ilyen színvonalon működjön minden évben. Tavaly szeptember óta készültünk erre a mai napra. A sokaságot elnézve talán nem sikertelenül – összegezte a repülőnap rövid történetét Mezei Zsolt.

Az idei Baracs-Kisapostag Családi Repülőnapon, ahogy a képeinken és a videón is látható, nagyon sokan töltötték remek hangulatban a családi hétvégét. A szervezők jövőre is hasonló jó napot szeretnének.

A videó a képre kattintva indul!

 

Nyúl Ferenc az Amatőr Rally Sportegyesület egyik fő szervezője

 

A rendezvény után az Amatőr Rally sportegyesület közzétett köszönete hűen tükrözi azt az óriási munkát és erőfeszítést, amit a nap sikeréhez az önkéntesek és a hozzájuk csatlakozó segítők elvégeztek. Íme a  köszönetek:

Örömmel értesítek mindenkit, hogy az élményautóztatás a mentősökért programunkban rally és off-road autókkal 228 főt autóztattunk meg! Így összesen 456.000,- forintot gyűjtöttünk a dunaújvárosi mentőállomás javára!

Ezt az összeget Nyúl Ferenc az egyesület alelnöke a holnapi napon fogja befizetni a Dunaújváros és környéke 04 alapítvány számlájára. Nem tudom elégszer megköszönni és kifejezni hálámat a résztvevőknek! Az önzetlen segítségnyújtás magas példáját láthattuk szombaton mind az autóztatók mind az utasaik részéről, mind a szervezői gárda részéről! Kiemelt hála támogatóinknak! Köszönöm nektek önöknek mindenkinek!

Szeretnénk megköszönni minden résztvevőnek, aki azon dolgozott, hogy sikeresen és élményekkel teljen a nap! Elismerésünk A Baracsi ÖTE csapatának, a Mezőfalvi ÖTE srácainak, hogy a tűző napon egész nap helytálltak! Köszönjük az adminisztrációs munkát a lányoknak, a pálya bíróinknak, a szerviz parkban a biztonságért dolgozó srácoknak, a fotósoknak, és köszönet minden autóztatónak rally és OFF-ROAD pályán egyaránt! Külön köszönet a támogatóinak , a rendezvény főszervezőinek, hogy lehetővé tették számunkra a rendezvényt! A Rally és OFF-ROAD élményautóztatásunkon több mint 80 ember dolgozott közvetlen vagy közvetett módon!

De a legnagyobb köszönet azoknak jár akik eljöttek és támogatták kezdeményezésünket a dunaújvárosi mentősök részére

 

Share