19 | 05 | 2024
Főmenü
Események
May 2024
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Szezonnyitó verseny a mezőfalvi ulti klubnál

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók a versenyről itt! >>>

 

Szezonnyitó verseny a Mezőfalvi Ulti Klubnál

Dunaújvárosi sikerrel zárult az I. Mezőfalvi Ulti Verseny! Az év eleji megmérettetésen huszonheten ültek asztalhoz

Betli, passz, durschmarsch, 40-100 ulti, terített betli – nem, nem káromkodtam! Ezeket a kifejezéseket azok egészen biztosan ismerik, akiknek az életük során valamilyen közük volt, vagy jelenleg is van a magyar kártyához. Három ember, egy pakli harminckét lapból álló magyar kártya és az ulti szabályok ismerete - ennyi kell a remek szórakozáshoz. Mezőfalván szombat délelőtt szezonnyitó versennyel indult a Mezőfalvi Ulti Klub idei eseménynaptára. A rendezvény megnyitóján jártunk, ahol Virág Csaba klubvezető adott lapunknak tájékoztatást.

Virág Csaba  a Mezőfalvi Ulti kLub vezetője a verseny előtt ismerteti a szabályokat

 

- Gyakorlatilag több éve működik a klub Mezőfalván, de most alakultunk hivatalosan is civil szervezetté, melynek kezdeményezője egyik tagunk Csepregi János volt. A megalakulás tiszteletére szerveztük ezt az első mezőfalvi versenyt. A baráti kapcsolatainknak köszönhetően az elmúlt időszakban többször jártunk magunk is versenyezni például Dunaújvárosba, Sárbogárdra és más településekre. Nagyon jó hangulat jellemzi ezeket a rendezvényeket is. Szerettünk volna mi is hasonlóan pezsgő kártyás életet hozni a mi falunkba. A klubunk jelenleg nyolc főt számlál, de bízunk benne, hogy még többen csatlakoznak hozzánk. A hagyományőrző motorosok helyiségén osztoztunk eddig, reméljük, hogy támogat majd bennünket az önkormányzat, mint civil szervezetet egy önálló klubhelyiség kialakításában.

 

 

Célunk ennek a szép játéknak a hagyományát fenntartani. Főleg idősebbekből, szépkorúakból állnak a társaságok, és nagyon kevés fiatal érdeklődik az ulti játék iránt. Célunk ezen változtatni, hiszen rendkívül jól megmozgatja az agyunkat, remek és izgalmas játékmenetekben örülhetünk a sikereknek. Nem mellesleg baráti kapcsolatokra is szert tehetünk, ami akár tovább szélesítheti a települések jó hírnevét is. Érkeztek a mai játékra Sárbogárdról, Dunaújvárosból, Dégről, Szabadegyházáról és még sorolhatnánk. A mostani verseny győztese egy kupával lesz gazdagabb, valamint a helyezettek és a résztvevők is kapnak emléklapot. Végül kellemes ebéddel zárul a verseny – mondta a rendezvény fő szervezője Virág Csaba.


 

Összegzésként a résztvevő csapatokkal és az eredményekkel zárjuk tudósításunkat:

                      


 

A verseny végeredménye: 1. Pesti Zoltán - Dunaújváros, 2. Albert Károly - Cece, 3. Bogdán Zoltán – Dunaújváros. Legkevesebb pont: Takács Imre – Mezőfalva. Legtöbb pont: Albert Károly – Cece. Legpechesebb játékos Csáki Albert – Kulcs.

 

A verseny számokban: 27 versenyző volt: Mezőfalva: 7 fő; Sáregres: 2 fő; Sárbogárd: 3 fő; Dunaújváros: 7 fő; Németkér: 1 fő; Cece: 2 fő; Seregélyes: 1 fő; Kulcs: 1 fő; Kisapostag: 1 fő; Dég: 2 fő. Mindenki kapott emléklapot. Az első helyezettet kupával és oklevéllel, a 2. és a 3. helyezettet oklevéllel, és az abszolút utolsót egy kisebb kupával díjaztuk. A Panagro Kft. felajánlott 2 db faliórát, amit a legtöbb, illetve a legkevesebb pontot (1 körben) elért versenyző kapta. Jó volt a hangulat, a verseny délután négyre ért véget! Ezúton is szeretnénk megköszönni a Gumikacsa étteremnek, hogy helyet biztosított és hogy finom ebéddel emelte a verseny színvonalát!


 


 


 


 

Share