22 | 04 | 2018
Főmenü
Események
April 2018
M T W T F S S
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Véletlen kép

Motoros találkozó 2013

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

A képekért katt ide! >>>

Lassan indult be a mezőfalvi motoros találkozó, mint egy gőzmozdony. Miután felgyorsult és húzni kezdett, már semmi nem állta az útját. Hiába maradt el program az elején, hiába várták a rendezvény illusztris vendégét Pap László atyát – aki egyébként üzenetben áldását adta – a déli ügyességi versenyekre benzingőzerővel dübörögtek a motorok. A szervezők minden praktikát bevetettek, hogy jól érezzék magukat a programra kilátogatók. Volt motoros ügyességi verseny, gyorsulásos és lassulásos formában is. Bóják közt szlalomozás, két motor közé kifeszített és kötélre rögzített fánk kéznélküli evése időre, gumifüstöltetés, hétpróba verseny sörpörgő és főtengelyhajító vetélkedéssel, és még hosszan sorolhatnánk a különböző játékos megmérettetéseket. Egy biztosan állítható: ezek a programok kiváló hangulatot teremtetettek a delelőben már több száz fősre duzzadó rendezvényen.

Délutánra szinte az összes környékbeli településről megérkeztek a motoros konvojok, köztük az egyik legnagyobb létszámú 9 fős előszállási crosscsapat Biber Csaba vezetésével. A barátnőstől és családostól érkező előszállásiak aztán meg is mutatták, mire képes a mai technika, ha értő kezek húzzák a gázkart. Egykerekezéssel, ugratással szórakoztatták az alkalmi rajongókat. Persze senki ne higgye, hogy csak egy próféta van ebben a sportágban. A 7 éves Péter Ármin személyében igazi vetélytárs jelentkezet, aki egy buggy nyergében felnőtteket is megszégyenítő kanyartechnikával kápráztatta el a közönséget. Ármin már három éves korában berántós motoron ült. Edzőként apukája Péter László gondoskodik a fiatalember fejlődéséről.

Péter Ármin a buggy nyergében

A szántóföld lovagjai mellett az aszfaltbetyárok is megmutatták tudományukat. Motorhangversenyen viaskodtak, ki tudja legnagyobb decibelen éneklésre bírni motorjának kipufogóját. A skála száz feletti tartományát meglepő módon a régi gépek is megközelítették, sőt némely NDK-s gyártmány 105 decibellel hirdette: van még kurázsi a volt szocialista vasakban.

Bédi László és Martina

Az aktív résztvevők mellett szép számmal érkeztek csendesebb és nyugodtabb szemlélők is. Bédi László és felesége Martina Iváncsáról ruccant át. Kawasaki Vulcan típusú kétkerekűjükkel öt éve járják az ország útjait. Kirándulásaikkal nemcsak a találkozókat ejtik útba, de sok turisztikai látványosságot is felkerestek a közös motorozások alkalmával.

A nap leglátványosabb és legmozgalmasabb eseménye természetesen a hagyományos motoros felvonulás volt. Ezen aztán még az is részt vesz, aki egy rozsdás fürdőkádra szerel négy kereket. A fél kilométert is meghaladó hosszúságú konvoj a sportpályáról indulva a nagyvenyimi benzinkúton keresztül - a mezőfalvi honvédségi bejáró biztonságos használatával - a falu központi utcáin átmotorozva nyújtott nem mindennapi látványt.

Visszaérkezve a focipályára passzívabb program várta a résztvevőket. Treszl Gábor előadása: Utazás Pannóniával a Pekingi Olimpiára, tűzoltó bemutató, és a Kleopátra Bellydance Group tánccsoport előadása és a helyi tűzoltók oltási gyakorlata szolgáltatta a látnivalókat. Az ügyességi versenyek díjainak pedig az ilyenkor szokásos rock koncertek előtt örülhettek a nyertesek. Az eredmények: a motorhang szépségversenyt Schmidt György nyerte. A Simsonosokat és a hölgyeket külön tiszteletkategóriában díjazták. A gyengébbik nem képviseletében szigeti Krisztina vitte el a pálmát. Legdögösebb motoros tyúk kategóriában Vigh Regina örülhetett az első helyezésnek. A motorszépségverseny győztese Berci László lett. A díjkiosztó befejezéseként a motoros ügyességi viadal kupáját Tóth Ákos vehette át.

A rendezvény zárásául nem maradt más hátra, mint a motoros találkozók elengedhetetlen szerves része a heawy metál bandák húrtépése. Láttunk öreg rockereket is, akik bár a hosszú hajukat már elvesztették, azért a maradékot rázták rendesen!

A rendezvény létrejöttében nagyon sokan segítettek. Méltánytalan lenne bárkit is kiemelni közülük, így egyben köszönik a szervezők a támogatásokat, legyen az anyagi, vagy munkából fakadó.


A fotókért katt ide! >>>

Share