15 | 05 | 2024
Főmenü
Események
May 2024
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Fekvőrendőrre gyűjtenek Mezőfalván

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fekvőrendőrre gyűjtenek Mezőfalván

Fekvőrendőrért gyűjtenek aláírást a mezőfalvi Mátyás király utcában. Már száz aláírásnál járnak a szervezők. Eddig szinte mindenki aláírta, akit felkerestek otthonában. Hamarosan eljuttatják az íveket a polgármesteri hivatalba. Bíznak benne, egyetértő fogadtatásban részesül a lakók kérése.

Kiss Csaba Zsolt és társ amár száz aláírásnál tart, ami nagyjából az utca kilencven százaléka.  Még járják az utcát, hogy minél több aláírást gyűjtsenek.

A kezdeményezés szükségszerűségét a megnövekedett és egyre gyorsuló forgalom, egyesek őrült száguldozása és a biztonságos közlekedés iránti igény igazolja. Kiss Csaba Zsolt az egyik kezdeményező lapunknak elmondta, hogy Mezőfalva leghosszabb utcájáról van szó, ahol sokan laknak gyerekek, idősek egyaránt. A hosszú utcában mindenki haza szeretne érni, ezért féltik a biztonságukat, hiszen a nagy távolság miatt sokan száguldoznak az utcában. Sajnos vannak notórius versenyzők is. Talán ezzel az eszközzel elejét lehet venni a további száguldozásnak és baleseteknek – hallhattuk az indoklásban. Kiss Csaba Zsolt még azt is elmondta, néhány helyen olyan nagy örömmel fogadták a kezdeményezést, hogy anyagilag is hozzájárulnának a megvalósulás érdekében.

 

Mezőfalván a Mátyás király utca a falu leghosszabb utcája ( 1100 méter) és a lakossági szám tükrében nagy valószínűséggel itt is a legtöbb az autók száma. Nem csak a gyerekeket féltik, hanem az időseket is, akiket könnyen elsodorhat egy-egy nagyobb iramban közlekedő gépjármű. A település egyes utcáiban, mint a frekventált intézmények, vagy területek előtt már van fekvőrendőr. A Rákóczi utcai játszótér, a Piac tér, a Kossuth utca, a Kinizsi utca és az óvoda környéke már ebből a szempontból biztonságos. Remélhetőleg a képviselő testület tagjai kellően átérzik a kérés súlyát és támogatják a Mátyás király utcában lakó emberek óhaját. Amint hírt kapunk a fejleményekről, közzé tesszük.

Share