11 | 05 | 2024
Főmenü
Események
May 2024
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Megújul a templomkert Mezőfalván

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

 

Megújul a templomkert Mezőfalván

Értékteremtő beruházás mellett közösségépítő fejlesztés is a mezőfalvi katolikus templom előtti térburkolás és sétány kialakítása – mondta telefonos érdeklődésünkre az építkezéssel kapcsolatban Kristofory Valter plébános. A Bethlen Gábor Alapkezelő segítségével 14.7 millió forintot költenek el a templomkert megújulása és a csapadékvíz-elvezetés érdekében.

 

Mostanában, aki a mezőfalvi Magyarok Nagyasszonya Katolikus Templom felé veszi az irányt, az látványos építkezésnek lehet tanúja. Elsőként egy óriási gödör tátongott az udvar alsó részénél, majd a templom főbejáratához vezető régi, salakos sétány helyén, valamint a bejárat előterében is földmunkák, szintezések nyomait fedezhetjük fel. Miért ez a nagy „felfordulás”? - kérdeztük a község plébánosát és Molnárné Troppert Máriát, a Mezőfalvi Német Nemzetiségi Önkormányzat vezetőjét, egyben a helyi egyházközség tagját.

- Minden olyan fejlesztés, ami a közösség javára szolgál, az örvendetes, és természetesen mi is nagyon örülünk ennek. Egyházközösségünk pályázatával ismét szépül a környezetünk, nem utolsó sorban pedig közösség összekovácsoló jelentősége is van – mondta kérdésünkre Kristofory Valter.

- A Bethlen Gábor Alapkezelő egyházi támogatási pontjában a sikeresen megpályázott 14.7 milliós segítséggel a templomtető csapadékvizének elvezetését és a templom előtti tér és sétány építhető meg. A fejlesztéssel – 400 négyzetméter térkőburkolat - szeretnénk egy szép, mai korhoz igazodó környezetet kialakítani. Reményeink szerint a tér és a sétány nyitottabbá teszi a területet, közelebb hozza az emberek és a katolikus egyház kapcsolatát. Később, a lehetőségek megnyílásával, majd folytatnánk a sétány továbbépítését. Várhatóan az idén még elkészül a burkolás. A Mezőfalvi Német Nemzetiségi Önkormányzat minden ilyen közösségépítő projektben szívesen és örömmel működik közre – kaptuk az információt Molnárné Troppert Máriától.

Mezőfalván tehát hamarosan megint szép, és új közösségi tér alakul ki, ahol rendezvények, vagy éppen csak egy kis séta alkalmával kellemesen tölthetjük az időnket.

Share