28 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Elege van a lakosoknak!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

 

Elege van a lakosoknak!

 

Továbbra is áramkimaradások nehezítik az életet Mezőfalván. Aláírásgyűjtés szerveződik a faluban.

 

Többszöri, lökésszerű áramszünetek és hírtelen visszatérő áramlöketek bosszantják Mezőfalva egyes, jól behatárolható részeit. Az áramkimaradások teljesen megbolondítják a műszaki berendezéseket és megnehezíti a normális életvitelt. A lakossági visszajelzések alapján általában esős, szeles időben fokozottan jellemző a hiba. Leginkább a Mátyás kir., Ady, Petőfi, Árpád, Szent István, Damjanich, Béke, Fehérvári, Honvéd, Zrínyi utcákat érinti.

A problémát sokan jelezték az EON-nak, köztük a Mezőhír hivatalosan is megkereste a szolgáltatót. Válasz ugyan érkezet, de a probléma ezután sem szűnt meg. Sőt október 21-én hajnalban és a esti órákban újra jelentkezett.

Mezőfalva Facebook közösségi fórumán már egy nyílt levél is megfogalmazódott, melyben a községi elöljáróságot kérik segítségül.

„Tisztelt polgármester Úr, képviselő Urak, falu vezetőség! Nem kellene most már esetleg a fogyasztóvédelem felé elindulni a teljes közösséget érintő, folyamatos áramszolgáltatási problémák miatt??? Mindenkivel teljes értékű díjat fizettetnek egy megbízhatatlan, hibás szolgáltatásért! Ha az kell indítsunk egy aláírásgyűjtést és pereljük be a (nem)szolgáltatót! Egyébként ki fizeti ki a folyamatos ki-bekapcsolgatásra érzékeny elektronikai eszközök meghibásodásából eredő kárt???”

Pethes Bálint önkormányzati képviselő már többször próbált az EON felé intézkedni. Legújabb értesülése szerint az alábbi probléma áll fenn:

„Sajnos az E-on tud a problémárol, és ráadásul nagyobb rendszerhiba van ami vízsgálnak. Azért csak egy részét érinti a falunka mert a sárbogárdi rendszerről megtáplált részen van, ahogy a nagyobb rendszerhiba is. Türelmet kér az E-on, és számtalan bejelentést kaptak. Annyit kértem tőlük, hogy ha lehet most keressék a hibát mert mindig esőben jelentkezik.”

A folyamatos áramkimaradások miatt aláírásgyűjtés szerveződik a faluban!

Share