01 | 05 | 2024
Főmenü
Események
May 2024
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Nap közben folyamatosan takarítják a sarat

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Szombaton többször is takarították az utcát

 

Napközben folyamatosan takarítják a sarat

Szombat estére rendet tettek a Honvéd utcában

Áldatlan állapotok voltak a Honvéd utcában. Gyakorlatilag mindenkinek igaza van, csak egy dolog hiányzik, az egymásra való odafigyelés és a türelem.

                                     

                                              Toló lappal és kefés géppel tisztították az utcát                                                                                    Szombat este Márok Csaba Mezőfalva polgármesterével néztük meg az utcát

 

                                                                     

 

Komoly feszültség alakult ki a lakosság és mezőfalvi gazdálkodók között, mert a Honvéd utcában a cukorrépa betakarítása miatt óriási sártengerré változott az út. Az ismert internetes közösségi oldalon nem gyenge verbális támadást volt kénytelen elszenvedni mind két oldal.  A témában kérdeztük Márok Csaba Mezőfalva polgármesterét is, aki elmondta, hogy nagyon régi problémát hordoz az ügy. Az volna a legjobb, ha a település teljesen körüljárható lenne, de ez nem így van. Az érintett területen gazdálkodók nem tudják másként eljuttatni terményeiket a feldolgozási helyre, vagy a szállítási depókba. Az időjárás pedig csak ront a helyzeten. Türelemre és megértésre lenne szükség, hiszen a mezőgazdaságban dolgozóknak is meg kell élni. Sokösszetevős a probléma, melyben igazából mindenkinek egy kicsit igaza van. A kertvégi utak hiányáról azért nem lehet csak a gazdákat okolni.  A településen mindenkinek tudni kell élni, boldogulni. Egymásra vagyunk utalva akkor is, amikor a nagy hó miatt menteni kell a járműveket, amikor jótékonykodni kell, és akkor is, amikor süt a nap, minden rendben van. Szombat este a cég dolgozója, aki a takarítást végezte, jelezte, hogy a hétvégére letakarították az utcát, nézzem meg – hallottuk Márok Csaba polgármestertől.

Szombat este a polgármester úrral a Mezőhír is felkereste az érintett utcát, ahol valóban tisztára söpörték és mosták az aszfaltfelületet. A meg nem erősített információk szerint hamarosan véget ér a cukorrépa betakarítása.

Videó a képre kattintva elindul!

Share