22 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tökéletes hétvége - repülőnappal

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

 

Tökéletes hétvége - repülőnappal 

Príma rendezvény, nagyszerű élmények és remek szórakozás - ezzel jellemezhető az idei Baracs-Kisapostag Repülőnap! A hétvégén, szombaton több ezren látogattak ki az V. Baracs-Kisapostag Repülőnap programjaira, ahol légi bemutatók, sétarepülések, kulturális és technikai programok sokasága várta a rendezvény vendégeit. A ragyogó napsütésben a legkisebbektől az idősekig találhatott ki-ki magának megfelelő szórakozást. Ha össze kellene foglalni egy mondatba a szervezők munkáját: Hiba nélkül teljesítették a „repülőtávot”!

Képek a rendezvényről itt! >>>

 

Egy évvel ezelőtt úgy fejeződött be a IV. Baracs-Kisapostag Repülőnap, hogy jövőre szeretnék hasonlóan látványosan és még jobban kiszolgálni a repülés szerelmeseinek vágyait. Nos, bátran állíthatjuk, a kitűzött cél tökéletesen megvalósult! A szombati verőfényes reggeli napsütésben már százak érkeztek a Kisapostag melletti repülőtérre, hogy részesei legyenek a – sorban az ötödik – repülőnap eseményeinek. Délelőtt negyed tizenegykor a polgármesterek és támogatók köszöntőjével indult a nap, majd a dunaföldvári Löfan Mazsorett Csoport gyönyörű lányainak produkciója alapozta a hangulatot. Közben a kifutópályán is felbőgtek a motorok, kezdetét vette a rendezvény leghangsúlyosabb programja, a sétarepültetés. Az idén a nagygépes mellett igencsak népszerű volt a helikopteres és a kisgépes utazás is. Akik pedig még nem szedtek össze kellő bátorságot a felszálláshoz, azok a hagyományos veterán jármű börzén és kiállításon, régi fegyverek bemutatóján, vagy éppen a színpadi műsorok előtt tölthettek kellemes perceket, órákat. A 2017-es repülőnap sem múlt el igazán különlegességek nélkül. Láthattuk Imreh Lajost, Lujót az MI-2-es helikopter botkormányát csavargatva, aki a fizika törvényeit megszégyenítő módon akrobatikázott bemutatójával. Imreh Lajos vitorlás és merev szárnyú gépen kezdte repülési pályafutását. Helikopteren huszonkét éve száll a magasban. Annak ellenére, hogy a helikopter nem egy figurális elemekre épített szerkezet, szinte a típus határait feszegette a szombati levegőtánc alkalmával.

Videó a kis képre kattintva indul!

Levegőbe emelkedni azonban nem csak szárnyakkal, vagy propellerrel lehetséges, ahogy a hangár előtti Demény Team motoros és quad show műsorából is láthattuk. A káprázatos streetfighter előadásban kettő és négy kerékről emelkedtek el a földtől. Köztük az öt éves Demény Bendegúz is fantasztikusan parádézott. Nem mehetünk el szó nélkül a tavalyi sztárpilóta Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok idei újrázása mellett sem. Tavaly ígérte, visszatér a rendezvényre, most ismét a levegőben mutatta meg miként szolgál rá hazai és nemzetközi elismerésekre. Leszállás után kértük mikrofon elé.

További fotók az eseményről itt! >>>

Videó a rendezvényről a képre kattintva indul!

- Az ígéret szép szó – válaszolta Veres Zoltán. Mozgalmas éven vagyok túl, melyben különböző gépeken hétszáz órát repültem. Közben a gép átesett egy motorcserén, így izgalmas és szép időszakot hagyhatok a hátam mögött. A most bemutatott koreográfia improvizáció, hiszen a repülés életérzését próbáltam az égre karcolni. Amikor bezuhantam az első figurával, még nem volt a fejemben semmi, a saját hangulatomat adtam át a nézőknek. A reptér egyébként adottságait figyelembe véve nagyon jó. Gyönyörű helyen fekszik, ami felülről is csodaszép. Amin valamennyit javítani lehetne, az a pálya állapota, a talaj hullámzása. Nehéz ilyen kicsi kerekű repülővel leszállni – értékelte a landolást és a környezetet a műrepülő Európa-bajnok. A folytatásban R-18 kánya repülés, a világ egyetlen működő LI-2-es utasszállító repülőgépe, Pipistrel és UL-szakosztály bemutatója, jótékonysági rally-show, valamint a minden évben óriási érdeklődéssel kísért L-29 Delfin sugárhajtású gép repülése, leszállása szórakoztatta az V. Baracs-Kisapostag Repülőnap vendégeit. Ez utóbbi felszállása azért is különleges, mert a hőség okozta levegőritkaság nagymértékben nehezítette a feladatot. Azonban ezt is megoldották profi módon, ahogy a rendezvény fő támogatói Baracs, Kisapostag, Dunaföldvár Önkormányzata, a MATASZ és a rendezvényhez társult támogatók is szuperül dolgoztak a repülőnap eredményességért – bátran állíthatjuk, óriási sikerrel!

 

Az MI-2 bemutató a kis képre kattintva indul!

Share