28 | 03 | 2024
Főmenü
Események
March 2024
M T W T F S S
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Vigasságok 2016 péntek

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Buli van a suliudvarban!

Győrfi Zoltán és alkalmi rockbarátja már remek hangulatban

Mezőfalva: Elindult a Vigasságok

Kiállítással és rockesttel hangoltak a szombati folytatáshoz. Tizenkettedik alkalommal vigadnak a mezőfalviak a hétvégi kétnapos rendezvénysorozaton.

Két, külön műfajú programmal nyitotta kapuit az idei mezőfalvi falunap. Pénteken délután 17 órától Császár Mónika Ilona festőművész, vizuális - és környezetkultúra tanár „Alattad a Föld, fölötted az ég, benned a létra” című kiállításával kezdődött Mezőfalva idei legnagyobb tömegeket megmozgató vigassága.

Császár Mónika Ilona kiállításának képeiért katt ide! >>>

A tárlat bevezetőjében a Mezőfalvi Nőikar adott helyhez és alkalomhoz illő műsort, majd Jaksics Erzsébet a Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatónője közel negyven érdeklődő előtt méltatta a fiatal pedagógus munkásságát. Köszöntőjében kiemelte, külön öröm számára, hogy nemcsak tanárként mutatkozik meg Császár Mónika, hanem alkotóként is gyarapítja a művészet és a helyi közösség hírnevét. A kiállítás csütörtökig, június 30-ig látható a Kiss Kálmán Művelődési Ház nyitva tartási idejében

A Ragadozók és a Karthago koncert képei itt! >>>

A kulturális hangolódás után az iskolaudvar kapott főszerepet, ahol elsőként a Ragadozók csaptak a húrok közé. 2002-ben Dunaújvárosban alakult fiatal társulat egyre népszerűbb a városkörnyéki településeken. Mezőfalván már láthattuk őket a felújított majális rendezvény alkalmával a sportpályán. Ezúttal sokkal nagyobb teret kapott a formáció, és a hangosítás is professzionálisabban sikerült. Kőszegi Gergő ének, Lány Tibor gitár, Witmann Gábor gitár, Horváth Péter bass és Kolmanko Sándor dob összeállítású csapat rendkívül színvonalas, a kemény rockhoz méltón szólt. A műfaj kedvelői pedig egy remek hangolással készülhettek a következő fellépőre a Magyar rocklegenda nagy öregjeire, a Karthagora. Mit is írhatnánk a Karthagoról, hiszen generációk nőttek fel az együttes zenéjén. Ma is igen aktív társaság – 37. éve játszanak együtt, változatlan felállásban – új számokat is megörvendeztette a közönséget. Természetesen nem maradtak el a sokak által ismert régi nagy slágerek sem, avagy, ahogy Takács Tamás az együttes énekese fogalmazott: Mi nem slágereket, hanem himnuszokat írunk! A hangulatot meg igazából nem is lehet betűformára váltani. A Mezőfalvi Vigasságok talán egyik legnagyszerűbb előadóját köszönthettük a színpadon. Két órás játékkal örvendeztették meg a közönséget, és ahogy a játékidőből is látszik, gyanítható, maguk is élvezték. Az est utolsó fellépőjeként a RockBox csapatát köszönthettük. Róluk szintén nem kell ódákat zengeni, hiszen régi, személyes ismerősei a hazai közönségnek.

A folytatásban már egy másik műfajú rendezvényről jelentkezik a Mezőhír. Hamarosan videóban is közzé tesszük a felvételeket!

 

 

 

 

 

 

Share