20 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Mezőfalva: Megint vigadtak mezőfalviak

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Mezőfalva: Tizenkettedszerre is fergeteges vigasságokon mulattak a mezőfalviak

Hagyományos falunapi rendezvényét tartotta Mezőfalva a hétvégén pénteken és szombaton. A rekkenő hőségnél csak a hangulat volt forróbb. Rengeteg program, sokszáz, talán kétezernél is több ember, finom ételek, italok és számos kikapcsolódási lehetőség várta ezen a hétvégén a városkörnyéki település vendégeit.

A pénteki nap képei itt! >>>

Sokáig lesz emlékezetes a 2016-os falunap, legalábbis a programok minőségét és sokrétűségét számba véve. Megszokhattuk már, hogy már pénteken nagyot gurítanak a mezőfalviak a hagyományos rockesttel. Ezúttal azonban változtattak a menetrenden, rendhagyó módon Császár Mónika Ilona helyi pedagógus és festőművész kiállításával nyitották a programok sorát. A kulturális ráhangolódás után egy másik műfaj, a kemény rock szerelmesei örülhettek. Elsőként a Ragadozók csaptak a húrok közé. A dunaújvárosi formációt a magyar rocklegenda nagy öregjeiként számon tartott Karthago követte. Generációk nőttek fel az együttes zenéjén, így a hangulatra ezúttal sem lehetett panasz. Az est zárásaként a hazai zenészekből is álló RockBox csapatát köszönthettük. Szombat reggel újra emberekkel telt az iskolaudvar. Civil szervezetek főzőversenye indította a napot. Mellette párhuzamosan a Páskom réten lovasbemutató és díjugratás vonzotta a lovaglás szerelmeseit. Az ebédidő után változatos színpadi produkciók szórakoztatták a közönséget. Gregor Bernadett és Csengeri Attila fellépése, testvér-települési műsor, helyi civilszervezetek produkciói okoztak kellemes pillanatokat. A színpadi események mellett párhuzamosan kirakodóvásár, játszóház, lovaglás, valamint számos kikapcsolódási lehetőség csalogatta a kicsiket és nagyokat.

Mezőfalva díjazottjai: Diszpolgári cím Dr. Pozsonyi László, Mezőfalváért kitüntetés Csanda Béláné, Kissné Katalin és Danyi Andrásné. Klics Ferenc díj Masinka lászló

A falunap kiváló alkalom a közösségi díjak átadására is. Az idén Mezőfalva Díszpolgára címet Dr. Pozsonyi László nyugdíjas körzeti orvos vehette át. Harminchét évig gyógyította nagy odaadással a mezőfalvi embereket. Mezőfalváért kitüntetésben részesültek: Csanda Béláné, mindenki Terus nénije. Orvosírnokként és Mezőfalva vallási kulturális emlékeinek ápolójaként szeretik a falubeliek. Danyi Andrásné nyugdíjas pedagógus, akinek többévtizedes nevelői munkájáért szólt a dicséret. Kissné Katalin közösségi munkájáért és a mozgáskorlátozottak segítéséért vehette át az elismerést. Masinka László futballedző Klics Ferenc díjat kapott elévülhetetlen sportmunkájáért. Szintén ezen a jeles napon vehette át Mezőfalva Megye I.-ben játszó IFI csapata a bronzérmet. A hivatalos mozzanatok után újra a szórakozásé lett a főszerep. Néptáncosok, különböző énekes produkciók, karaoke műsor és a sokak által kedvelt Apostol együttes szerepelt a műsorkínálatban. Zárásul az idei falunapon a Mátrix zenekar játszott közkedvelt slágereket és mulatós egyveleget.

Fotók a szombati napról itt! >>>

Horváth László

 

 

 

Share