18 | 05 | 2024
Főmenü
Események
May 2024
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Baracs: Vízre szálltak a baracsi „sárkányok”

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók az eseményről itt! >>>

Baracs: Vízre szálltak a baracsi „sárkányok”

Az öt éves hagyomány újabb fordulójában nyolc csapat evezett a Baracsi Horgásztó vizén a falunapi rendezvények szombati délelőttjén. Óriási hangulat, csinos lányok, asszonyok és tökéletes időjárás... kell még valami egy szuper bulihoz? A baracsi versenyéről Fehérvári József szervezőt kérdeztük.

- 2011-ben kértük fel először a Dunaújvárosi Sárkányszív Sárkányhajó Szakosztály vezetőjét Szűcs Lászlót, aki egyébként templomosi, hogy technikailag segítse a rendezvény lebonyolítását. Eredetileg a kisapostagi Duna-parton az ottani önkormányzat meghívására képviseltük a falunkat sárkányhajó versenyen, és annyira megtetszett nekünk, hogy még abban az évben a falunapon megrendeztük mi is. A különbség talán annyi, hogy ez nem folyami, hanem tavi verseny. Az első alkalom kirobbanó sikere után immáron ötödik alkalommal szállunk hajóra.

- Sárkány van egy fejű, van sok fejű… Ebbe a hajóba hány fejű sárkányok ülnek?

- A hajóban mindenki egy fejű, és szerencsére nem sárkányok! - Jegyezte meg nevetve Fehérvári József. Tizenhat fő csapatonként a versenyzőszám. Az esélyegyenlőség érdekében minimum két hölgy és két 16 éven aluli gyermeknek kell helyet foglalnia. Ezáltal a generációkat is be tudjuk kapcsolni a rendezvénybe – adta a rövid tájékoztatót a szabályokról Fehérvári József.

A győztes Mály-metál csapat

A nap végén első helyen végzett a Mély-metál nevű formáció. Másodikként szakította át a célvonalat a baracsi nagycsaládosok együttese és harmadikként állhattak a dobogóra a Hullámreccsentők sárkányai. Mára a baracsi falunapok egyik legkedveltebb és legszórakoztatóbb eseményévé nőtte ki magát a horgász-tavi sárkányhajó verseny. A legnagyszerűbb benne, hogy nemtől, kortól és nemzetiségtől függetlenül mindenki részt vehet benne. A szombat délelőtti remek hangulatú futamok igazolták az ötletgazdák elképzelését. Folytatás következik – jövőre egészen biztosan!

A mezőhír videója az alábbi képre kattintva látható!

Share