06 | 05 | 2024
Főmenü
Események
May 2024
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Baracs: Nyugdíjas egyesületek dalkörei találkoztak, immáron 14 alkalommal

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók a dalostalálkozóról itt! >>>

Baracs: Nyugdíjas egyesületek dalkörei találkoztak, immáron 14 alkalommal

Magyar és erdélyi dalokkal ápolták népi hagyományainkat. A házigazda baracsiak a jeles alkalomból új dalcsokorral készültek

Augusztus 19-én, pénteken Székesfehérvárról, Dunaújvárosból, Kissoltról, Rácalmásról, Nagyvenyimről, Kisapostagról, Hantosról, Szabadegyházáról, Sárosdról és Baracsról 200 fő részvételével igen színvonalas és jó hangulatú dalos találkozón énekeltek a nyugdíjas klubok széphangú tagjai. A Baracsi Faluház nagytermében otthonra talált rendezvény a közös együttlétek, a baráti kapcsolatok erősítését, felelevenítését hivatott szolgálni. A dalkörök összejövetele a községek kulturális életének szerves része is, hiszen évente többször találkoznak egymással, mindig más településen – avatta be lapunkat a dalkörök életébe Talpai Tiborné Piroska a Baracsi Barátság Nyugdíjas Egyesület elnöke.

- A falunapi programok színesítéseként merült fel az ötlet. Egyesületünk a néphagyományok ápolását tűzte ki alapcélul, melybe tökéletesen beleillik a népdalkörök találkozója. Főleg magyarországi és erdélyi népdalokat énekelünk, de akik megtisztelnek bennünket jelenlétükkel, azok hallhatnak egészen különleges repertoárokat is, mint például a kisapostagi összejövetel alkalmával templomi dalokat. Egy évben négyszer, ötször is sort kerítünk rá, hogy bemutathassuk egymásnak a tudományunkat. A baracsiak év közbeni fellépése ennél is több. Tíz, tizenkétszer állunk nagyközönség elé. Közben pedig tanuljuk az új dalokat.

- Biztosított utánpótlás?

- Több a fiatal tagunk, ami egyrészt örvendetes, másrészt ők most inkább a családra koncentrálnak, így kevesebb időt tudnak áldozni a közösségi feladatokra. A nyolcvan fős klubból tizennyolcan énekelnek a dalkörben, ami azért elég szép szám - hangsúlyozta a beszélgetés végén Talpainé Piroska klubvezető.

A baracsi szépkorúak és a hozzájuk kapcsolódó társszervezetek jelentős szereplői a település társadalmi, civil és kulturális életének. A saját örömük mellett találkozásaik színvonalas kikapcsolódást nyújtanak másoknak is.

 

Share