23 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Megkezdődött a József nádor-hét Mezőfalván

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

 

Megkezdődött a József nádor-hét Mezőfalván

„Kidalolni lelkünkből mind azt, ami bennünk van” - magyar nóta esttel indult a 2019-es eseménysorozat

A falu alapításának 208. évfordulójára szervezett programok nyitányaként nóta esttel hangolódtak az ünnepség résztvevői. Április 5-én, pénteken a programsorozat első állomásaként Rauf Pál és Dr. Fehér Teréz magyar nóta énekes és ifj. Oláh Kálmán népi zenekara szórakoztatta a közönséget.

Rauf Pál még a nézőket is megénekeltette

 

A Kiss Kálmán Művelődési Ház nagytermében fellépő előadók régi ismerősei a mezőfalviaknak, hiszen a falunapok rendszeres vendégszereplői is. A mostani összeállításban az ismert magyar nóta számok mellett Kálmán Imre operetteket is hallhattunk. A közel három órás műsorban nem csak az előadókat hallgathattuk, de maguk a nézők is részt vehettek a produkciókban. Természetesen megkérdeztük az énekeseket, honnan is a magyar nóta szeretete?

- Előadó művészeti engedélyem 1985-től van – mondta lapunknak Rauf Pál Nagyvenyim nyugalmazott polgármestere és magyar nóta-énekes. Azóta töretlenül színpadra szólít a magyar nóta szeretete. Középiskolás koromban már a lánykórusnak szólót énekeltem. Az indíttatás nyilván családi, szülői oldalról is elég erős volt. Két magnókazetta és egy CD lemez és egy Tv felvétel is őrzi a legszebb időszak nótás emlékeit – hallhattuk az előadás szünetében a környékbeli településeken méltán nagy népszerűségnek örvendő Pali bácsit.

Dr. Fehér Eszter egyéniségével és előadásmódjával méltán aratott nagy sikert

 

- Szintén a gyerekkorom óta énekelek – kaptuk az információt Dr. Fehér Teréztől, aki civil foglakozásként Üröm községben háziorvos. Először nem szólóénekesként kezdtem kórusokban, valamint népdal énekléssel. Szüleim, nagyszüleim és a nagynéném szolgáltak mintaként. 2005-2006 körül, életem mély pontján kezdtem igazából kidalolni lelkemből mind azt, ami bennem van. Innentől kezdve szólóénekesként folytattam. Talán egy kicsit fel is fedeztek. Négy éves hang és színészi képzés után lépek folyamatosan színpadra. Vélhetően a „Tudom én” című dallal robbantam be ebbe a világba, melyet Vitálius Imrének Siliga Miklósnak köszönhetek. A táncdalok, sanzonok után elkezdtem foglalkozni az operettel és a magyar nótákkal is mélyrehatóbban. Azóta itt vagyunk Pali bácsival szoros együttműködéssel a környékbeli településeken Mezőfalván, Rácalmáson, Dunaújvárosban – adott rövid interjút a Mezőhírnek Dr. Fehér Eszter nótaénekes.

 

 

Ifj. Oláh Kálmán é szenekara szintén régi és kedvelt ismerősei a mezőfalviaknak

 

 

Share