16 | 06 | 2019
Főmenü
Események
June 2019
M T W T F S S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Véletlen kép

Tusják János emlékére birkóztak Mezőfalván

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Tusják János emlékére birkóztak Mezőfalván

180 fős nevezési létszámmal minden eddigi rekordot megdöntött vasárnap a DAK Kupa Diák I-II. Korcsoport mezőfalvi versenye. A hagyományokhoz hűen ismét a végletekig sportszerű mérkőzéseket láthattunk, melynek ezúttal is a Petőfi Sándor Általános Iskola tornaterme adott otthont. Összegzésül talán úgy is fogalmazhatunk, méltón a neves birkózó Tusják János emlékéhez és méltón a mezőfalvi birkózósport eredményeihez.

Néhány fotó itt! >>>

A Dunaferr Sportegyesület a Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvánnyal közösen rendezte meg az elmúlt hétvégén (2019. 04. 07.) a Tusják János Emlékverseny, DAK Kupa elnevezésű Diák I-II. Korosztály (12-13, 10-11 évesek) Közép-magyarországi Szabadfogású Területi Egyéni Bajnokságát. A rendezvény rekordot döntött, hiszen több mint 180 nevezés érkezett. A korábbi években 134 fő volt a csúcslétszám. A mérlegeléskor a Kara-Fruct Kft. felajánlásának köszönhetően a gyerekek almát és banánt kaptak. Az eseményen megemlékeztek Tusják Jánosról a sportegyesület birkózó szakosztályának egykori elnökéről, vállalkozóról, aki a 2000-es évek elején talán a legnehezebb időszakban állt a sportág mellé. Anyagi és erkölcsi támogatásának köszönhetően a dunaújvárosi birkózósport átvészelve a nehéz éveket később a fejlődés útjára léphetett. Az eseményen Pintér Attila szakosztályelnök, Komáromi Tibor háromszoros világbajnok, olimpiai ezüstérmes birkózó, a Magyar Birkózó Szövetség szakmai alelnöke, valamint Tarány Gábor a DAK Acélszerkezeti Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a jelenlévőket és nyitotta meg a versenyt. A küzdelmeket a diák II-es korcsoportosok kezdték, majd a diák I-es folytatták. Dunaújvárosi színekben (a Dunaferr SE és a Gurics György BDSE sportolóiként) 30 fő, az Enying VSE (a Dunaferr SE fiókszakosztálya) 12 fő lépett szőnyegre, akik között számos kezdő birkózó is akadt, ők mindössze néhány hónapja ismerkednek a sportággal. A versenyen a gyerekek az országos döntőbe való bejutásért küzdöttek. A helyezéseket tekintve összesen 2 aranyérmet, 10 ezüstérmet, 5 bronzérmet, 2 negyedik helyet és 11 ötödik helyet szereztek versenyzőink, és 16-an jutottak be az országos döntőbe. A csapatversenyben a Ceglédi VSE az 1. helyen, a dunaújvárosiak a 2. helyen, az Érdi Spartacus pedig a 3. helyen végzett. Az eredményhirdetéskor egyéb szempontok alapján is elismertek néhány versenyzőt. A legjobb dunaújvárosinak járó díjat Pupp Bence kapta, a Gurics György BDSE legjobb versenyzője Tóth Nimród lett, az Enying VSE legjobb versenyzője díjat Takács Mihály érdemelte ki és a legjobb vendégsportolónak az abonyi Donkó Lehelt választották. A további 3 különdíjat Nagy Erik, Juhász Felicián és Garbacz Bence vehették át. A versenyt az esemény rangjához mérten a szervezők igen magas színvonalon rendezték meg – juttatta el lapunkhoz az összefoglalót a Dunaferr SE, melynek elnöke, Mátyás Gábor a Mezőhírnek is nyilatkozott a rendezvényen.

 

- Egyre jobb eredményeket értek el a diák I-II. Korosztályban. Mi a célotok?

- Elsősorban az utánpótlás-nevelő rendszert kívánjuk tovább működtetni, kiteljesíteni, amit iskolákkal, óvodákkal, testnevelés órai oktatással kiépítettünk. Ez a struktúra biztosítja számunkra a minél szélesebb, nagyobb létszámú bázist. A 8-10-12 éves gyerekekből szertenénk olyan sportolókat kinevelni, akik majd a junior korosztályban a nemzetközi szintű versenyeken is tudnak indulni.

- Láttok tartalékot, amit még elérhettek?

- Úgy gondolom, egyelőre elértük a kapacitásunk maximumát. Tehát öt edzővel ennél több iskolában, óvodában, edzéshelyszínen nem tudunk dolgozni. Ezt a rendszert szeretnénk fenntartani. Természetesen, ha az anyagi hátterünk lehetővé teszi, akkor esetleg edzői létszámbővítéssel még lehet ezt a bázist szélesíteni.

- Nagyjából készen vagytok a Gurics György Birkózó Centrummal, illetve milyen irányban terveztek folytatást?

- A centrum első és második szintje készült el. Az idei évben pedig, szintén a Magyar Birkózó Szövetséghez benyújtott pályázatunknak köszönhetően a harmadik szintet is be tudjuk fejezni. Várhatóan ez év augusztusára elkészül. Ezután szinte minden igényt kielégítő birkózó centrum áll a szakosztály rendelkezésére, ahol edzőtáborokat rendezhetünk és minden korosztálynak sportági oktatást biztosíthatunk. Azt gondolom, hogy ha ezeket a célokat képesek leszünk megvalósítani, akkor jó hasszú időszakra megoldódnak azok a problémák, amikkel évek óta küszködünk – zárta a birkózó verseny alatt adott interjúját Mátyás Gábor a Dunaferr SE elnöke.

 

A részletes eredményeket Tombor István Küldte el lapunknak, köszönjük!

Diák II korcsoport (2007-2008-ban születettek)


 

26 kg Nagy Erik 2. Gurics-Dunaferr

Földesi Martin Enying 3.

29 kg Reisz Zsombor Enying 5.

Retek Zalán Gurics-Dunaferr

Garbacz Bence 2 Dunaferr

Püspöki Levente Dunaferr

32 kg Fung Ádám Enying

Fung István Enying

Lemrer Róbert Dunaferr

Vass Attila Gurics-Dunaferr

35 kg Lakatos Gergő Gurics-Dunaferr

Miklós Márton 5. Gurics-Dunaferr

Horváth Szebasztián 5. Dunaferr

38 kg Barka Péter Enying

Csizmadia Csanád Gurics-Dunaferr

Péter Domán Dunaferr

42 kg Marosi Richárd 5. Gurics-Dunaferr

46 kg Surgot Alexander Enying 5.

Nagy Botond 4. Gurics-Dunaferr

50 kg Pelády Ákos Enying 5.

Erdélyi Bulcsú 2. Gurics-Dunaferr

58 kg Tóth Nimród 2. Gurics-Dunaferr

69 kg Pup Bence 1. Dunaferr

Veréb Dávid Enying 2.

+69 kg Bodor Máté 1. Gurics-Dunaferr

Éva István Bence 2. Gurics-Dunaferr


 

Diák I korcsoport (2006-2007-ben születettek+2008 külön engedéllyel)

29 kg Garbacz Bence 2 Dunaferr

32 kg Kiss Krisztofer Enying 5.

35 kg Gárel Erik 3. Dunaferr

Pauer Ferenc 4. Dunaferr

Miklós Márton 5. Gurics-Dunaferr

38 kg Pudelka Ferenc Enying

42 kg Rozsnyai Zoltán 5. Dunaferr

Lukács-Nagy Ákos Dunaferr

Juhász Felicián Enying 5.

46 kg Rostás Arnold 2. Dunaferr

Szentpáli Zalán 3. Dunaferr

50 kg Pup Viktória Dunaferr

54 kg Takács Mihály Enying 2.

Domján Mihály 5. Gurics-Dunaferr

Wéber Róbert Gurics-Dunaferr

58 kg Tóta Csongor 3. Dunaferr

85 kg Éva István Bence 2. Gurics-Dunaferr

Bodor Máté 3. Gurics-Dunaferr


 

összesített csapatverseny: 1. Ceglédi VSE

2. Dunferr Se

3. Érdi Spartacus Se

Share