26 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Testvér-települési találkozó, ahogy a jó szomszédság és a barátság diktálja

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók a falunapról itt! >>>

 

Ahogy a Mezőhír előző tudósításában olvasható volt, a hagyományok szerint péntek este rock-esttel alapozódott Mezőfalva 2019-es falunapi programsorozata. Az idén egy különleges produkcióval nyitott az események sora, hiszen Mezőfalván eddig még nem látott társulatot Attila Fiait láthattuk a színpadon. A magyar rockopera legismertebb számait felvonultató társaság tagjai között olyan nagy és elismert neveket köszönthettünk, mint Varga Miklós, Tóth Renáta, Kalapács József Mrs. BasarySzűcs, Antal Gábor, Závoti Zoltán, Szebényi Dániel, Gál Péter, Hosman Ádám, Talabér Gábor és Rudán Joe. A fantasztikusan jó hangulatú és profi előadás után a mezőfalviak nagy kedvence a Rock Box hozta el kedvenc dalait. Éjfél is elmúlt, mikor zárta kapuit a pénteki rendezvény.

 

Szombaton már a főzőedények mellett találhattuk a mezőfalviakat, hiszen korán délelőtt rajtolt az évek óta nagy sikerrel lebonyolított főzőverseny. Pörköltek, sültek, gulyások és még sokféle mestermű került a zsűri asztalára. Újdonság volt az idei kavalkádban, hogy délelőttre is terveztek programot a szervezők. A Napraforgó Meseszínház gyerekelőadással nyította meg az idei Mezőfalvi Testvér-települési Találkozót. A Vitéz Katinka című interaktív mese hangzásban és előadásmódban is nívós volt. A színpadon Plásztán Anett, Schupp Gabriella és Czakó Ádám volt látható. Közben játszóház, ugrálóvár, motoroztatás és egyéb kreatív foglalkozás várta az apróságot. Üde színfolt volt az idei vigasságon a rendőrség bűnmegelőzési sátora, ahol a mai szokásos tudatmódosító szerek okozta érzékszervi bizonytalanságot is megtapasztalhattuk. Különösen a speciális szemüveg volt népszerű a kipróbálók körében. Az már csak hab a tortán ehhez a történethez, hogy örömmel láthattuk, főként fiatalok keresték fel a rendőrség sátrát! A folytatásban ezután újra a színpad felé fordultunk. Jó ebédhez szól a nóta címmel Rauf Pál és dr. Horváth Eszter énekelt délidőben. 14 órakor az eddigi falunapi történelemben újdonságként megtelt a színpad előtti tér. Nótár Mary hozott forró hangulatot az amúgy is perzselő betonra. Szintén fergeteges műsort láthattunk Mezőfalva és testvér-települése Kisújfalu kulturális csoportjaitól.

További képek itt! >>>

 

Az énekes, táncos előadások méltán arattak nagy sikert. Kultúra után ünnepi pillanatok következtek, melyben Mezőfalváért díjban részesült Molnárné Troppert Mária pedagógus, alpolgármester a Mezőfalvi Német Nemzetiségi Önkormányzat vezetője, valamint Mezőfalváért díjat kapott Kondor Lászlóné nyugdíjba vonult óvodapedagógus, volt óvodavezető és Bocka László a Mezőfalvi Polgárőr Egyesület legaktívabb tagja. Az ünnepi pillanatok után újból a szórakozás lett a főszerep. Tolvai Reni koncert, görög táncház és Bits koncert szerepelt a színpadi programokban. 21.30-tól Mr. Rick, Korda György, Balázs Klári fellépésével indult az éjszaka. Végül a Turi zenekar utcabálja zárta a mezőfalviak 2019-es Testvér-települési Találkozóját.

Molnárné Troppert mária és Bocka László Mezőfalváért díjat vehetett át. Kondor Lászlóné aharmadik díjazott családi elfoglaltság miatt vol távol.

 

A cikk végére, de nem utolsó sorban a főző verseny eredménye és egy köszönet szerepel. A díjátadó alalmával jutalmazták a főző verseny helyezettjeit is. Első lett a Mezőfalvi Szociális és Gyermekjóléti Intézmény csapata. Másodikként léphetett dobogóra a Mezőfalvi Német Nemzetiségi Önkormányzat és harmadikként futott be a Mezőfalvi NAgyközségi Nyugdíjas Klub versenykreációja. A díjátadó után egy kedves közjátéknak lehettünk szem és fültanúi. A Wanapack Kft. vezetői köszönték meg a tűzesetben végzett kárelhárítási munkát az érintetetteknek. Közöttük is kiemelendő a Mezőfalvi Önkéntes tűzoltók Egyesület, mely szervezetnek köszönet képpen 250 000 Forint támogatást adtak. Igazán nemes gesztus volt a cég vezetői részéről, akik a díjátadón hangsúlyozták a mezőfalvi összefogás , milyen nagy érték a bajban. 

 

 

 

 

 

Share