05 | 05 | 2024
Főmenü
Események
May 2024
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Így búcsúztunk a 2019-es esztendőtől

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

 

Így búcsúztunk a 2019-es esztendőtől

Mezőfalván több közösségi hely is megtelt szilveszterező társasággal. Nagyvenyimen jótékonysággal egybekötött batyus bált tartottak. Daruszentmiklóson a Falulánc és vendégei szórakoztak. Baracson a Baracsi Társaskör Egyesület szervezésében báloztak a Faluházban.

Fotók itt! >>>

Ahogy minden évben, ezúttal is felkerekedtünk szilveszter estéjén, hogy meglessük miként is búcsúztatják vidéken az ó esztendőt. Először Mezőfalván a Kiss Kálmán Művelődési Házba tértünk be, ahol Prémusz László és barátai töltötték igencsak kitűnő hangulatban a 2019. év utolsó óráit. A terített asztaloknál az apró gyerekek mellett szülők, fiatalok és idősebbek együtt ízlelték a legjobb falatokat. A táncparketten pedig semmi sem akadályozta a határtalan jó kedvet. Közel harmincan koccintottak éjfélkor. Remek hangulat hangjait hallottuk kiszűrődni a nyugdíjas közösségi házból is. Itt szintén egy népesebb baráti társaság várta az újévet. Többen közülük már éjfél előtt tűzijátékot rendeztek az udvaron felállított rakétákkal. Természetesen étel, ital és a kitűnő zene innen sem hiányzott.

 

Nem messze az épület túlsó oldalán a nagycsaládosok helyiségében nagyon fiatal társaságra nyitottunk ajtót. Falusi István és ismerősei múlatták az időt egy remek társasjáték közepette. Mint stábunknak elárulták, a játék után tánc és zene is színesíti majd a reggelig tartó időszakot. Mezőfalva után Daruszentmiklósra vezettet az utunk. A Falulánc tagjai és vendégeik nagy szeretettel fogadták a hírlap tudósítóját. A településen hosszú évek óta hagyomány a közösségi összejövetelek megtartása, melyből nem hiányozhat a szilveszteri mulatság sem. Rendkívül barátságos és igen vidám társaság jött össze új év előestéjén a Barátságházban. A bekopogó vendégeket, mint ahogy szokás errefelé, szívélyesen ültetik az asztalokhoz, kínálják minden földi jóval. Kis pihenő és beszélgetés után csak nagy ölelések közepette tudtunk búcsút inteni a víg társaságnak.

 

Daruszentmiklósról Nagyvenyimre autóztunk át. Az iskola tornatermében a hagyomány szerint most is a szülői munkaközösség szervezésben tartották az év végi mulatságot. A rendezvény azonban nem csak szórakozásról szólt, hiszen a báli belépőknek és a felajánlásoknak köszönhetően minden évben jótékony célt is szolgál az esemény. Tankó István a szülői munkaközösség vezetője lapunknak elmondta, hogy infokommunikációs fejlesztés (tabletek vásárlása) és udvari játszóeszköz, hinta beszerzésére használják majd az összegyűlt forintokat. A céljukat egészen biztosan meg tudják valósítani, mivel a nagyvenyimi szilveszteri bulin ebben az évben is rengetegen voltak. A hangulatról a régi jó ismerős, a Turi zenekar gondoskodott. Nagyvenyimről Baracsra autóztunk át, ahol a Faluházban szintén nagy számú vendég sereg táncolta végig az ó év utolsó óráit. A Baracsi Társaskör Egyesület szervezésében rendezett programra az idén a szokásosnál is többen érkeztek – újságolta a jó híreket a Hírlapnak Sutyera Mária a civil szervezet vezetője. Tánc, vigasság, boldogság ezen a helyszínen is remekül kitöltötte az 2019-es esztendőből hátralévő órákat.

 

Amerre jártunk, mindenhol megkérdeztük az embereket, mit kívánnak az új évre? Legfőképpen egészséget, boldogságot és szerencsés életet szeretnének. Ugyanezt kívánja a cikk szerzője Horváth László is!

 

Share