29 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Sárgarózsás szüreti hagyományok

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

További képek a rendezvényről itt! >>>>

 

Rendhagyó nyitótánccal indították az idei szüreti báljukat. A fiúk a bőgatyát most otthon hagyták. A menyecskék viszont szépen, népiesen felöltöztek.

 

Szüreti mulatságot tartott szombaton a sárgarózsa Nyugdíjas Klub Mezőfalván. Ahogy a civil szervezet sokéves hagyománya megköveteli, ezúttal sem mentek egy kis szüreti vigasságért a szomszédba. Szeptemberben mindig elmaradhattalan program az időseknél, hogy a régi hagyományaink közül az évszakhoz illő aktuális népi szokásainkat felelevenítsék. Különösen nagy érték a nyugdíjasok rendezvéyne így vírusveszély idején, hiszen senki nem tudja, mikor jön a társadalmi érintkezést szabályzó szigorítás. A klub tagjai egyébként nem félnek - válaszolták a bál előtti kérdésre. Akinek gondja van az egészséggel az úgy sem jön el - mondták többen is a felvetésre. A határtalan jó kedvnek tehát ezúttal sem volt akadálya. Vacsora, zene, tánc, pajkos szőlőlopás a bírói asztalról és még rengeteg vidámság jellemzte a Sárgarózsa szüreti bálját.

Az idén rendhagyó módon a Dóra cukrászda előtt táncoltak, hogy sokan lássák, miként őrzik a hagyományokat az idősek

 

Az idén különlegességgel is szolgáltak a klub tagjai. Mivel az ezévi szüreti felvonulás az ismert ok miatt elmaradt, közösen kivonultak egy táncos félóra erejéig a faluközpont buszmegállójához. Ahogy elmondták, szeretnék, ha a járókelők, az átutazók és a falusi népek lássák, vírus ide, vagy oda, ők megtartják a szokásos népi hagyományokat. A rendhagyó fellépést követően nem is lankadt a jó kedv egészen éjfélig, mert hogy eddig is tervezték.

Egészségben vigasságban sokunk örömére ki tudja, meddig tehetik?

A képre kattintva indul a videó!

 

 

Share