29 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Jobb lesz, mint volt!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotók: ÖTE

 

Jobb lesz, mint volt!

A mezőfalvi önkéntes tűzoltók újraépítik a közelmúltban baleset során megsérült és a balesetveszély miatt elbontott szőlőhegyi buszmegállót. Ilyen káresemény utáni felajánlás Mezőfalva történetében még nem történt.

A balesetről itt lehet olvasni! >>>

Az önkéntes akcióra azért került sor, mert sokan kritizálták a katasztrófavédőket, hogy miért kellett tönkretenni a még megmenthetőnek látszó építményt. A mezőfalvi önkénteseket bár nem egy sértődős fajtából gyúrták, azért némileg zokon vették a bírálatot. Felvették a kesztyűt és elhatározták, válaszul újraépítik a megállót. Ráadásul nem is akárhogyan, hanem sokkal szebben és igényesebben. Talán még azt is megcélozták, olyan erős lesz majd, akár egy autó berepülését is kibírja. Kaltenecker Miklós a Mezőfalvi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke lapunkhoz eljuttatott tájékoztatójában így ír az akció indokáról:

- A szőlőhegyi buszmegállót érintő balesetnél, illetve utána negatív kritika érte a tűzoltóság döntését - ezen keresztül az ÖTÉ-t - a buszmegálló elbontása miatt. Saját felajánlásból szerezzük be az építőanyagot és tarsadalmi munkával állítjuk helyre a buszmegállót. Jelige : Jobb lesz, mint volt!

 

A munkálatok a héten már elkezdődtek. Az önkéntesek képei alapján valóban elég erős és masszív építmény lesz. Kaltenecker Miklós még azt is elmondta, hogy nem azt az erősen erodálódott cserepet rakják vissza, amit a balesetnél leszedtek, hanem jó állapotú Bramac cserép kerül a tetőre. A terveik szerint a megálló komfortja is emelkedik majd, mivel három oldalról szél- és esővédő falat kap. A hétvégére várhatóan elkészülnek az építménnyel és birtokba vehetik az utazók.

Remélhetőleg ezek után senki nem vonja kétségbe a katasztrófavédők hozzáértését és jóindulatát, még ha a pillanatnyi helyzet másként is láttatja.

 

Share