15 | 05 | 2024
Főmenü
Események
May 2024
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Hamarosan nyitnak az óvodák

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

 

Hamarosan nyitnak az óvodák

 

Fontos információk! A jelenlegi intézkedések alapján, április 19-én nyit ki újra az óvoda, de a folyamatos változtatások tekintetében kérjük Önöket, hogy figyeljék az óvoda oldalán frissülő információkat, illetve a csoportok oldalait.

 

Harmadik hullám, ismét csend szállt az óvodára

Március elejére a koronavírus járvány harmadik hulláma elérte óvodánkat is. Magyarország Kormánya március 8-tól a tavaszi szünet végéig rendkívüli szünetet rendelt el az óvodák számára. Az önkormányzatok kérésére azonban a későbbiekben úgy döntöttek, hogy az óvodákban és iskolákban biztosítani kell a gyermekfelügyeletet azon szülők számára, akiknek a munkája nem teszi lehetővé, hogy otthon maradjon, és semmilyen más módon nem tud gondoskodni gyermeke felügyeletéről. Megszerveztük az ügyeletet a szigorú járványügyi szabályok betartása mellett, és az előírásoknak megfelelően korlátozott létszámú csoportokban látjuk el a gyermekek felügyeletét.

Az otthon maradt gyermekek és szülők sem maradnak segítség nélkül, hiszen az óvónők online tartják velük a kapcsolatot, és ellátják őket tanácsokkal, ötletekkel, anyagokkal. A személyes kontaktus hiánya nehéz helyzetet teremt mindannyiunk számára, de igyekszünk összefogni a gyermekekért, és összetartani a közösségünket. Ez a hónap sok jeles nappal rendelkezik, így a március tizenötödike, víz világnapi és húsvéti ünnepeket is az online térben tartottuk meg a gyermekekkel. Sokat ügyeskednek, szorgoskodnak otthon óvodásaink a szüleik segítségével, melyeket képi visszajelzésekben küldik meg az óvó nénik számára. Reményeink szerint a Föld napjához kapcsolódó programokat már az óvodában csoportszinten meg tudjuk tartani a gyermekekkel.

A gyermekek és a kollégák egészségének védelme érdekében, a járványhelyzetben előírt fokozott higiéniai előírásoknak megfelelően az óvoda épületében folyamatos fertőtlenítés folyik. Ezen szigorú járványügyi szabályok betartásával készülünk fel a csoportokban a gyermekek fogadására.

A kormány lehetővé tette a köznevelési intézményekben a pedagógusok és a technikai dolgozók soron kívüli oltását, amely intézményünk dolgozói körében is megkezdődött.

 

 

 

Share