23 | 05 | 2019
Főmenü
Események
May 2019
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Véletlen kép

Nagyvenyim: Farmer ruhák divatbemutatója környezetvédelemmel

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Képek a bemutatóról itt! >>>

Nagyvenyim: Farmer ruhák divatbemutatója – környezetvédelemmel

Különleges kollekciók, különlegesen kedves modelleken.

Divat és természetvédelme. Talán sokan meglepődnek a furcsa párosításon, pedig nem is olyan messze áll egymástól a két fogalom. A példát ezúttal a Réthy Fashion szolgáltatta. Az elmúlt hétvégén a nagyvenyimi nőnapi programok keretén belül újrahasznosított farmeranyagokból készült gyermekruha modelleket láthattunk. Az iskola tornatermében kialakított „kifutón” nagy sikerrel szereplő diákok nemcsak a rájuk igazított ruhákat viselték felnőttes komolysággal, de az alapanyaggyűjtésben is aktívan kivették részüket. Miért is fontos ez? A rendezvény megnyitóján maga a tervező Réthy Éva beszélt a természetvédelem és a divat összefüggéseiről:

- A cél a használt farmerek szemétre kerülésének megelőzése, újrahasznosítása és a termékdivat elterjedése. A világ 4 milliárdos farmertermésének legyártása őrületes mennyiségű vizet szennyez. 1 kg. anyag elkészítéséhez, vagy egy nadrághoz 7-10 ezer liter vízre, fél kiló vegyszerre és tetemes mennyiségű energiára van szükség! Az általános technológiában hétszer festik a vásznat, mire eléri a kívánt árnyalatot. Tehát nagyon nem mindegy, mennyire szennyezi a divat a környezetet. A Réthy Fashion megpróbál olyan újra hasznosított farmeranyagokból divatos darabokat készíteni, melyen nem látszik, hogy hulladékból varrták. Először csak női kollekciónak induló elképzelés mára férfi és gyermek divattal egészült ki. A ruhák varrása mellett nagy hangsúly helyeződik a környezettudatos szemlélet követésére, tanítására. A szombati rendezvényen olyan gyerekek viselték ruháinkat, akik maguk is élen jártak az előzőlegesen meghirdetett farmeranyaggyűjtésben. Gyakorlatilag a mai fashion bemutató kettős célt szolgált. A szépérzék fejlesztése mellett a Föld vízkészletének megóvás is szerepet kapott – ismertette a Réthy divat alapkoncepcióját a tervező.

A szombat délutáni események ezzel nem fejeződtek be. A diákok produkciója után felnőtteknek nyílt lehetőség smink és öltözködési tanácsok kipróbálására – remélhetőleg a gyerekek jó példáját követve legalább ugyanolyan környezettudatosan.

Share