18 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Vereséggel nyitották a tavaszi szezont mezőfalva Megye I-es csapatai.

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

Fotó: Móricz Mercédesz, Ikarus-Maroshegy - Mezőfalva

 

Vereséggel nyitották a tavaszi szezont mezőfalva Megye I-es csapatai.

Ikarus-Maroshegy – Mezőfalva 2:1, félidő 1:0

Meglepetés nem, gólok viszont szép számban akadtak a Megye I: 16. tavasznyitó fordulójában. A dobogó éllovasai biztos győzelemmel kezdték a pontszerzést. Az NB III-ra pályázó Bicske hat góllal alaposan kitömte a középmezőnyhöz tartozó Tordas kapuját. A Főnix és Mór is sima győzelmet aratott. Gyakorlatilag a listán elfoglalt helyüknek megfelelően szerepeltek a csapatok. Talán a Sárbogárd – Martonvásár összecsapás döntetlenjét lehet meglepetésként értékelni, mivel Martonvásár öt hellyel hátrébb van. A pontosztozkodás ezért inkább nekik hízelgőbb.

Ikarus-Maroshegy – Mezőfalva 2:1, félidő 1:0

Vereséggel nyitották a tavaszi szezont mezőfalva Megye I-es csapatai. A felnőttek erősen döntetlen szagú mérkőzésen a 73. percig még számíthattak az egy pont hazahozatalában, de végül Maroshegy győzött. Az U19 sérültekkel és hiányzókkal felálló csapata hatot kapott az élmezőnyhöz tartozó Velencétől.

 

Szombaton és vasárnap megkezdődtek a Viszló Trans Fejér Megye I. futball bajnokság tavaszi fordulói. Az első összecsapásokban Mezőfalva felnőtt együttese a negyedik helyen lévő székesfehérvári Ikarus-Maroshegy csapatához utazott, ahol kiegyenlített mérkőzésen a második félidő derekáig bízhatott a pontszerzésben. A sors azonban most a fehérváriaknak kedvezett és végül 2:1-es eredménnyel a vendéglátók szerezték meg a győzelmet. Vele együtt pedig a három pontot. A találkozóról Masinka Lászlót kérdeztük.

- A játék képe alapján kiegyenlített, döntetlen formájú mérkőzésen egy szabadrúgásból megpattant lövés és egy védelmi hiba után jutott előnyhöz az ellenfél. Az egy pont talán igazságosabb lett volna. A következő fordulóban Sárbogárdot fogadjuk hazai környezetben. Szeretnénk ezt a meccset jobb eredménnyel befejezni – kaptuk a rövid tájékoztatást Masinka László mezőfalvi edzőtől.

Nem sikerült az U19 velencei kirándulása sem. Bakos János legénysége hat gólos vereségbe szaladt bele. Hozzá kell tenni, sérültek és hiányzók nehezítették a csapatépítést. Az edző erről így nyilatkozott:

- Az elején egészen jól tartottuk magunkat, majd egyéni hibából szerzett vezetést Velence. Ez kicsit összezavart minket, azonban rendeztük a sorokat. Sajnos a második félidőben ismét az egyéni hibák okoztak bosszúságot, így gólokkal meglépett az ellenfél. A tópartiak megérdemelten nyertek. A játékunk nem volt megfelelő. A következő mérkőzésen reménykedünk, hogy olyan játékosok is csatasorba állnak, akik eddig sérültként, betegként, vagy munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudtak pályára lépni – mondta lapunknak a mérkőzés után Bakos János edző.

A jövő héten Mezőfalva Sárbogárd csapatát látja vendégül. Van mit kiegyenlíteni a hazaiaknak, hiszen az ősszel 5:2-es sárbogárdi diadallal végződött a két együttes találkozója.

A Megye I. 16. fordulójának eredményei:

Sárosd – Kisláng 3:0, Sárbogárd – Martonvásár 3:2, Tordas – Bicske 0:6, Enying – főnix 1:3, Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő – Mór 0:4, Lajoskomárom – Ercsi 1:2, Ikarus-Maroshegy – Mezőfalva 2:1. Baracs szabadnapos volt a hétvégén.

 

A fehérvári talállkozóról részletesen Móricz Mercédesz küldött összeállítást:

16. fordulóban Székesfehérvár volt a következő úticél a Mezőfalva számára, akik jobban kezdték a mérkőzést, a 10. percben Márki szerezhetett volna vezetést a vendégeknek, azonban a hazai kapus a földre ülve védte a mezőfalvi próbálkozást. Nem sokkal később Balázs pörgette a labdát a 16-oson belülre, azonban nem volt érkező a labdára. A 32. percben szabadrúgást végezhetett el a kaputól nem túl messze a hazai csapat. A szabadot Farkas rúgta, ami egy mezőfalvi játékos fején megpattant, majd a hálóban kötött ki. 1:0 A szünetig maradt ez az eredmény. A második félidőben inkább a maroshegyi csapat dominált. Azonban a vizitáló csapat még egyenlíteni tudott, amikor az 54. percben Godslove-val szemben szabálytalankodtak a 16-on belül. A megítélt büntetőt Facskó váltotta gólra. 1:1 A 73. percig nem született meg a mindent eldöntő gól, amikor Michel szerzett gólt. Tóth kapus már hiába vetődött. 2:1

Jövő héten itthon látjuk vendégül a szomszéd Sárbogárd játékosait.

 

Share