27 | 04 | 2024
Főmenü
Események
April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Jól zárta az őszi szezont az U21!

Felhasználó értékelés
Nagyon rosszNagyon jó 

(álló sor) Gulyás Ferenc(edző) Tibold Viktor Gombita Attila Mekota Bernát Balogh Imre Papp Martin Antal Ádám Márok Bence.

Guggolók - Kertész Norbert Biró Bence Sági Roland Jeney Flórián (csapatkapitany) Török Dávid Tibold Márk

Jól zárta az őszi szezont az U21!

Tisztes helytállás és dobogó közeli helyezés az IFI őszi mérlege

Nagyon nehéz féléven van túl Mezőfalva ifjúsági csapata. A 2014-2015-ös idényt remek formában kezdő együttes vezető szerepét ugyan nem tudta megtartani a bajnokság közepére, azonban számos nehézséget leküzdve, sikerült visszakapaszkodni az élcsapatok mellé. Az utánpótlás-nevelésről Gulyás Ferenc, az IFI edzője készített összefoglalót:

- Az utánpótlás gondozásának négy fő szempontja van: játékosnevelés, játéklehetőség biztosítása, az egyesület múltjának megismertetése és lokálpatriotizmusra való nevelés. Az első pont szerint sikerrel pipálhatjuk ki a célt, hiszen a felnőtt csapat számára három játékost adtunk. Tibold Viktor, Mekota Bernát és Csuka Ákos próbálhatta ki magát a nagy csapatban. Sajnos hármójuk közül csak Csuka Ákosnak sikerült megkapaszkodni. A többieknek viszont még van idejük komolyabban felkészülni az előre lépésre. A játéklehetőség biztosításában is ki lett használva a maximális alkalom. A hírben viszont szomorú, hogy a 18 éves és a 21 éves korosztályban is nagyon komoly létszámgond hátráltatja a szakmai munkát. A csapathoz hű maradt fiúk azonban nem csak a pályán ismerkedtek a mezőfalvi futballal, hanem a nagy hírű egyesület múltját is megismerhették. Immáron ők is tisztában vannak az egyesület történelmével. Csak a szemléletesség kedvéért: A mezőfalvi futballról először 1920-ban szóltak a krónikák. Ezzel szemben a falu temploma csak 1932-ben készült el. Innen is látszik, mennyire fontos volt a foci a községbeliek számára. Külön kiemelendő, hogy 1951-től beszélhetünk megyei bajnokságról, ahol Mezőfalva csapatai az első osztály és az a feletti szintet alapul véve dobogós helyezéssel őrzi patinás hírnevét. Csak a pontosság kedvéért: háromszor szerepeltünk NB III-ban, egyszer NB II-ben és 20-22-szer Megye I. osztályban. Ezek az eredmények mind követendő példák kell legyenek az ifjúság számára. 30 év igen nagy idő egy egyesületnél eltöltött nevelő munkában! Most is azt vallom és tanítom a kezem alá került gyerekeknek, hogy érdemes küzdeni, érdemes áldozni erre a gyönyörű sportra, különösképpen itt Mezőfalván – zárta összefoglalóját Gulyás Ferenc az IFI edzője.

Az írás végén már csak egyetlen feladat van hátra, az eredménytábla ismertetése:

A 2014-2015-ös idény őszi szezonjának zárásában éppen hogy csak lemaradtunk a dobogóról. A 25 pontos negyedik hely – ismerve a fordulók közti létszámhiányt és nehézségeket – igen szép eredmény! A tabellán a 15 fordulót követően 8 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség, 52 lőtt gól, 24 kapott gól, gólkülönbség 28, áll a mezőfalvi IFI neve mellett. A góllövő lista 3. és 4. helyét mezőfalvi játékos foglalja el. Biró Bence 16 találattal, Sági Roland 16 góllal öregbítette az U21 hírnevét.

A tavaszi szezonban sem lesz könnyű dolga fiataljainknak, mert a létszámgondok továbbra is rányomhatják bélyegüket az eredményességre. Okos szervezéssel, és kitartó játékkal azonban minden nehézség leküzdhető. Szurkoljunk a srácoknak 2015-ben is, hiszen nagy szükségük lesz rá!

 

Share
A cikk megtárgyalása a fórumon (2 hozzászólás).